Ο 80χρονος ηθοποιός μιλά για το πώς γλίτωσε από το ποτό

Ο Σερ Άντονι Χόπκινς αποκάλυψε ότι δεν θα ήταν ευχάριστο για τον ίδιο να παραμείνει ένας αγωνιώδης αλκοολικός δράστης του θεάτρου.

Ο 80χρονος σήμερα Ουαλός κι ένας από τους διασημότερους «κακούς» της ιστορίας του κινηματογράφου, με την ενσάρκωση του Λάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών», αναφέρθηκε  σε 500 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες για το πώς κατάφερε από τον Δεκέμβριο του 1975 να «πετάξει» από πάνω του το αλκοόλ.

«Ενιωθα αηδιασμένος, δεν εμπιστευόμουν τον εαυτό μου. Όταν ασχολείσαι με το θέατρο, πίνεις, αλλά και εγώ ήμουν πολύ δύσκολο να δουλέψω, γιατί ήμουν συνήθως… πεινασμένος» είπε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος εκείνο τον μήνα παρακολούθησε μια συνάντηση ανώνυμων αλκοολικών.

«Σε αυτή τη συνάντηση μια γυναίκα με ρώτησε “γιατί δεν εμπιστεύεστε μόνο το Θεό;”» θυμάται ο βραβευμένος με Όσκαρ καλλιτέχνης.

Από εκείνη τη στιγμή ποτέ δεν μπήκε σε πειρασμό να δοκιμάσει ξανά το ποτό.

«Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί τόσο πολύ. Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι η ζωή μου είναι αυτό που είναι, επειδή θα έπρεπε να είχα πεθάνει στην Ουαλία, μεθυσμένος ή κάτι τέτοιο… Μπορούμε να μιλήσουμε για τον θάνατο ή να μιλήσουμε για την καλύτερη ζωή που έχουμε ποτέ έζησε. Κανένα από αυτά δεν ήταν λάθος. Ήταν όλα ένα πεπρωμένο» συμπλήρωσε ο Χόπκιν, που πήρε την υπηκοότητα των ΗΠΑ το 2000 και ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες.