ΚΟΣΜΟΣ

Χρηματιστήριο: Σε υψηλό ρεκόρ κλείνει ο FTSE 100

Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει πολλές εταιρείες που εξάγουν στο εξωτερικό, επομένως μια πιο αδύναμη λίρα τις βοηθά
Χρηματιστήριο: Σε υψηλό ρεκόρ κλείνει ο FTSE 100

Χρηματιστήριο: Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε σε υψηλό ρεκόρ, χάρη στην πτώση της λίρας, εν μέσω της αύξησης της αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα έγραψε 7.901,8 μονάδες, όταν τον Μάιο του 2018 είχε σταματήσει στις 7.877,45.

Το δολάριο αυξήθηκε έπειτα από ισχυρούς αριθμούς θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, καθιστώντας τη στερλίνα πιο αδύναμη.

Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει πολλές εταιρείες που εξάγουν στο εξωτερικό, επομένως μια πιο αδύναμη λίρα τις βοηθά.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα αγαθά που εξάγουν γίνονται φθηνότερα για τους ξένους αγοραστές.

Το χρηματιστήριο έκλεισε πάνω από 1% υψηλότερα.

Οι αναλυτές είπαν ότι η κορύφωση οφείλεται επίσης στην επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Ο Ρας Μολντ, αναλυτής αγορών της AJ Bell, δήλωσε: «Πολλά από τα οικονομικά νέα φαίνονται άσχημα, αλλά οι αγορές λένε ότι τιμολογήθηκαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων πτώσεων στα μέσα του 2022 και πως τα άσχημα νέα είναι γνωστά».

Ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση για την πώληση μετοχών και τα στοιχήματα εναντίον εταιρειών «φαίνονται πάντα πιο συναρπαστικά στον πάτο» της αγοράς.

«Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι μπορείς να έχεις φτηνές μετοχές και καλά νέα, απλώς όχι και τα δύο ταυτόχρονα», πρόσθεσε.

Ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets, δήλωσε ότι η αγορά μπορεί να φτάσει σε νέα ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες.

«Αφήνοντας τις τρέχουσες οικονομικές ανησυχίες στην άκρη, έχουμε κάθε λόγο να υποθέσουμε ότι εάν τα επιτόκια παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, ο FTSE 100 μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω», είπε.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για το χρηματιστήριο:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ