Ο Ερντογάν και το... λάθος που πάει να κάνει με τον Πούτιν.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να πετύχει την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς.

Τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν. Η Τουρκία σκοπεύει να στείλει στρατεύματα στο Ντονμπάς με το πρόσχημα της…ειρήνης!

Ο Ρετζέπ Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την επίλυση πιθανής ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πούτιν πάντως έχει ξαναδείξει πως δεν φοβάται να ξεκόψει τις επεκτατικές τάσεις του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης στο Ντονμπάς. Σημείωσε, σύμφωνα με το Avia.pro, ότι ανησυχεί για την τύχη του λαού των Τατάρων της Κριμαίας.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη εδώ. Είμαστε υπέρ της ειρήνης στην περιοχή, ειδικά για την προσέγγιση που σχετίζεται με τους Τούρκους της Κριμαίας. Έχουμε συζητήσει και συζητάμε τέτοια θέματα πολλές φορές με τη φίλη Ρωσία, ειδικά με τον κ. Πούτιν.

Ελπίζουμε ότι αυτή η περιοχή δεν θα γίνει περιοχή όπου κυριαρχεί ο πόλεμος. Αφήστε αυτή την περιοχή να πάει στο μέλλον ως περιοχή ειρήνης. Θέλουμε η στάση απέναντι σε αυτό το θέμα να εξελιχθεί θετικά.

Θα υπάρξει μεσολάβηση ως προς αυτό, θα συζητήσουμε το θέμα μαζί τους. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην επίλυση αυτού του ζητήματος, στην ανάπτυξη αυτών των διαπραγματεύσεων τόσο με την Ουκρανία όσο και με τον κ. Πούτιν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσφατα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία στην αποκατάσταση των συνόρων της στα ανατολικά της χώρας.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά την τύχη του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία όχι μόνο κατηγορεί τη Ρωσία για κατοχή της Κριμαίας, αλλά έχει δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της να την επιστρέψει στην Ουκρανία.