Διέρρευσε βίντεο από την συνετρίβη του βρετανικού F-35 νότια της Κύπρου

Eπιβράδυνε φτάνοντας προς το τέλος της ράμπας απογείωσης αντί να ανεβάσει ταχύτητα.

Διέρρευσε βίντεο από τη συνετρίβη του βρετανικού F-35 νότια της Κύπρου, από την κάμερα ασφαλείας του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί το αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων αεροσκάφος να πέφτει στην θάλασσα, την ώρα που ετοιμάζεται να απογειωθεί από το βρετανικό αεροπλανοφόρο.

Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής του HMS Queen Elizabeth, μετά την αποστολή του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Να θυμίσουμε πως ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους γλύτωσε με ελαφρά τραύματα αφού χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αναφορικά με την βιντεοσκόπηση του αεροπλάνου, όπως φαίνεται αυτό επιβράδυνε φτάνοντας προς το τέλος της ράμπας απογείωσης αντί να ανεβάσει ταχύτητα.

Το BBC σημείωσε πως η εικόνα που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβήχτηκε από την κάμερα ασφαλείας του πλοίου.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με μία θεωρεία η συντριβή προκλήθηκε όταν ξεχάστηκε να αφαιρεθεί το πλαστικό κάλλυμα του κινητήρα για την βροχή.

Η διαρροή του βίντεο ίσως να είναι ένας τρόπος να απαντήσει έμμεσα η Μεγάλη Βρετανία στις ρωσικές πληροφορίες ότι το αεροπλάνο κατέπεσε στην προσπάθειά του να προλάβει ρωσικό μαχητικό που πετούσε κοντά στην περιοχή.

Για την ανεύρεση του βρετανικού μαχητικού ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβουν τους Ρώσους που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο λόγος είναι για να μην πέσει η ευαίσθητη αμερικανική τεχνολογία του F 35 B στα χέρια των Ρώσων, αφού στην περιοχή πλέουν ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια.

Διέρρευσε βίντεο από την συνετρίβη του βρετανικού F-35 νότια της Κύπρου