Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, θεωρούν μεγαλύτερο εχθρό τους, την Ελλάδα… Την χειρότερη γνώμη για τους Έλληνες, έχει ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, βρίσκονται σε δύσκολο στάδιο. Στην έρευνα της Eurothink, που διεξήχθη την περίοδο από 1 έως 21...

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ, θεωρούν μεγαλύτερο εχθρό τους, την Ελλάδα…

Την χειρότερη γνώμη για τους Έλληνες, έχει ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, βρίσκονται σε δύσκολο στάδιο.

Στην έρευνα της Eurothink, που διεξήχθη την περίοδο από 1 έως 21 Μαρτίου και συμμετείχαν 1.043 ερωτηθέντες, το 27% απάντησε ότι θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό της χώρας… την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να να υπάρχει απόκλιση στις θέσεις αυτών που είναι σκοπιανής ή αλβανικής καταγωγής.

Από όσους συμμετείχαν στην έρευνα, περισσότεροι από δύο στους τρεις (67%) απάντησαν ότι δεν έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας τα τρία τελευταία χρόνια.

Στην αντίπερα όχθη, οι Σκοπιανοί θεωρούν ως καλύτερους φίλους της χώρας τους τη Γερμανία, την ΕΕ και την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται μόλις στην έβδομη θέση των «φίλων», πίσω από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα πάντα, με την ίδια δημοσκόπηση υπάρχει αυξημένη τάση των πολιτών της χώρας που επιθυμούν την ευρωπαϊκή προοπτική και την ένταξη της ΦΥΡΟΜ στην Ε.Ε.