Δυσάρεστα νέα για τους Γάλλους… «γυπαετούς»!


Sportime Team

Δυσάρεστα νέα για τους Γάλλους… «γυπαετούς»!


Ριζοσπαστικός νόμος της κυβέρνησης Μακρόν, σε όσους έχουν επιθετική συμπεριφορά και παρενοχλούν επίμονα τις γυναίκες στους δρόμους.

Επιβολή προστίμου 750 ευρώ σε όσους κάνουν «καμάκι» στους δρόμους με τρόπο που προσβάλλει, απειλεί ή υποβιβάζει τις γυναίκες.

Με τον αυστηρό αυτό νόμο η κυβέρνηση Μακρόν στοχεύει στο να μην φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Στη Γαλλία το τελευταιό διάστημα, είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που ανάγκασαν αρκετές από αυτές να φορούν παντελόνια αντί για φούστες, προκειμένου να προστατευτούν από όσους «απλώνουν χερι»…

Να σημειωθεί ότι, το πρόστιμο είναι κατά πολύ αυξημένο συγκριτικά με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για ποινή ύψους 90 ευρώ.

Στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το γαλλικό κοινοβουλιο προβλέπεται η επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις που η «προσέγγιση» γυναικών «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία τους σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια».

«Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι “θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω”. Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι “Γάλλοι εραστές” και ότι “σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα”. Εμείς λέμε “όχι”», διευκρινίζει η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιάπα, που σχεδίασε και εισηγήθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πάντως δεν έλειψαν οι επικρίσεις για τον συγκεκριμένο νόμο, με αυτούς που υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπει «ταφόπλακα» στον έρωτα και προσθέτουν ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη, οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras