Η Αίγυπτος είναι μια χώρα γεμάτη αρχαιολογικά ευρήματα και μια τελευταία εντυπωσιακή ανακάλυψη, ήρθε στην επιφάνεια από το κανάλι Discovery.

Επιστήμονες από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, ανακάλυψαν μια σαρκοφάγο, η οποία φέρεται να άνηκε σε έναν Αιγύπτιο αρχιερέα. Η αποκάλυψη έγινε μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι.

Η σαρκοφάγος βρέθηκε στην περιοχή της Μίνια, μια νεκρόπολη, από τις αρκετές που έχει η Αίγυπτος. Βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας κι εκεί ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σήραγγες και τάφους που είχαν μούμιες.

Μαζί με την σαρκοφάγο, βρήκαν και άλλα αντικείμενα, αλλά και μούμιες. Η σαρκοφάγος που ανακάλυψαν στο βίντεο που ακολουθεί, ήταν υπερβολικά βαριά, αλλά όταν την άνοιξαν, είδαν την μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα και γύρω της, άφθονο χρυσό!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The mummy revealed. What a stunner. The world’s first look at a 2,500 year-old burial of a high-priest of the Egyptian god Thoth. To viewers around the world who joined us tonight LIVE – thanks for being a part of the team. @discovery #ExpeditionUnknown #EgyptLIVE

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Gates (@gatesygram) στις