ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στους ουρανούς της Ουκρανίας (vid)

250 αλεξιπτωτιστές πετώντας κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο από την 16ης βρετανικής Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου έπεσαν στο Ternivsky, όπου βρίσκονταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες. Οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές απογειώθηκαν με μεταγωγικά C-130J της 47ης Μοίρας από την έδρα της στο Brize Norton και κάλυψαν την απόσταση ως το εκπαιδευτικό κέντρο Ternivsky στην Ουκρανία πετώντας για πάνω από...
αλεξιπτωτιστές

250 αλεξιπτωτιστές πετώντας κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο από την 16ης βρετανικής Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου έπεσαν στο Ternivsky, όπου βρίσκονταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές απογειώθηκαν με μεταγωγικά C-130J της 47ης Μοίρας από την έδρα της στο Brize Norton και κάλυψαν την απόσταση ως το εκπαιδευτικό κέντρο Ternivsky στην Ουκρανία πετώντας για πάνω από 10 ώρες και αφού ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από αεροσκάφη Voyager της RAF (Airbus A330 MRTT).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση Sportime: Και το Ισραήλ στο παιχνίδι – Παίρνουμε τους δολοφόνους SPIKE NLOS

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις 23 Σεπτεμβρίου. Άλμα εξετέλεσε προσωπικό διαφόρων μονάδων της 16ης Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου από τα συντάγματα Βασιλικού Μηχανικού, Βασιλικό Έφιππο Πυροβολικό, Βασιλικούς Διαβιβαστές, Το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών, το Βασιλικό Σώμα Ανεφοδιασμού και τους Βασιλικούς Τεχνίτες του Μηχανικού.

Με την άφιξή τους στην Ουκρανία οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άμεσα άλμα με πλήρη εξοπλισμό ενώ τα αεροσκάφη έκαναν ρίψη 8 τόνων εφοδίων καθώς και οχημάτων για την υποστήριξη των αλεξιπτωτιστών προτού επιστρέψουν στη βάση τους.

Κάθε αλεξιπτωτιστής έφερε ατομικό φόρτο βάρους 36 κιλών που αύξανε τον βαθμό καθόδου του από τα μόλις 180 μέτρα (600 πόδια) ύψους που εκτέλεσαν το άλμα δίνοντάς τους 30 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν στο έδαφος:

«Η προσγείωση ήταν κάπως σκληρή αλλά είμαστε όλοι οκ», δηλώνουν αλεξιπτωτιστές του 7ου PARA RHA.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ