Έλον Μασκ: Προ των πυλών το να βάλουν τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο!

Ακόμα μία φορά ο Έλον Μασκ θέλει να πάει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο μακριά και φέρνει τα τσιπάκια στους ανθρώπινους εγκεφάλους.

Κοντά σε μία νέα εποχή ετοιμάζεται να βάλει τον άνθρωπο η εταιρεία Neuralink, που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Tesla, Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα, μετά από αρκετές επιτυχημένες δοκιμές σε ζώα, η Neuralink αρχίζει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, προκειμένου να εμφυτευτεί ένα τσιπ στον εγκέφαλο τους.

Ο λόγος; Μα φυσικά ένας άνθρωπος που έχει παράλυση να μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα smartphone ή κάποια έξυπνη συσκευή με το μυαλό του.

Μάλιστα ο ίδιος ο Έλον Μασκ εμφανίστηκε πάρα πολύ αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών και των δοκιμών, αφού η τεχνολογία αυτή μπορεί να κάνει ανθρώπους που δεν είχαν καμία ελπίδα, να περπατήσουν ξανά.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε κάνει δοκιμές σε δύο ζώα, μία μαϊμού αλλά και σε ένα γουρούνι, με τα αποτελέσματα να είναι όπως θα δείτε αρκετά εντυπωσιακά.

Πλέον τα πράγματα είναι έτοιμα για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο και έτσι ήρθε αγγελία για πρόσληψη ενός διευθυντή για την πρώτη κλινική έρευνα που θα γίνει σε ανθρώπους.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις για την τεχνολογία αυτή, ωστόσο ο Μασκ θεωρεί ότι θα καταφέρει να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που είναι τετραπληγικοί και έχουν πολλά προβλήματα κίνηση και όχι μόνο.

«Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA.

Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», ήταν τα λόγια του.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο