Για πρώτη φορά μετά τις 30 Σεπτεμβρίου η Κιμ Γιό Γιονγκ, αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε την εμφάνισή της.

Την πρώτη της εμφάνιση έπειτα από 3,5 μήνες έκανε η Κιμ Γιό Γιονγκ, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Για πρώτη φορά μετά τις 30 Σεπτεμβρίου η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε την εμφάνισή της.

Η ίδια είχε έρθει στο προσκήνιο με τις απειλές της που στοχεύουν ιδιαίτερα τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Γεννημένη το 1987 είναι η νεότερη και η μόνη από τα αδέλφια του, που ίδιος θεωρεί στενό σύμμαχο. Άρχισε να απασχολεί έντονα τα διεθνή μέσα το 2018, όταν επελέγη ως το πρώτο μέλος της δυναστείας των Κιμ που επισκεπτόταν τη Νότια Κορέα.

Συμμετείχε μάλιστα στην αποστολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όπου Βόρεια και Νότια Κορέα έλαβαν μέρος ως ενιαία ομάδα.

Εκείνη φέρεται να είναι ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για τη συνάντηση του αδελφού της με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζάε -ιν και μία σειρά διπλωματικών επαφών, που κατέληξαν στην ιστορική συνάντηση του Κιμ με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Απρίλιο του 2020 επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, σε μία περίοδο μάλιστα που ο αδελφός της περνούσε μία μακρά περίοδο απουσίας από δημόσιες εμφανίσεις, πυροδοτώντας έτσι πλήθος σεναρίων για την υγεία του.

Η εξαφάνιση του Κιμ ήταν και εκείνη που την οδήγησε στην κορυφή των υποψηφίων για τη διαδοχή του στις λίστες των διεθνολόγων.