ΚΟΣΜΟΣ

Eμβόλιο Moderna: Δύο 30χρονοι νεκροί στην Ιαπωνία -Τους εμβολίασαν με μολυσμένο σκεύασμα

Έρευνα διεξάγεται στην Ιαπωνία για τον θάνατο δύο ανθρώπων μετά από εμβολιασμό με εμβόλιο της moderna.
Eμβόλιο Moderna: Δύο 30χρονοι νεκροί στην Ιαπωνία -Τους εμβολίασαν με μολυσμένο σκεύασμα

Δύο 30χρονοι άνδρες έχασαν τη ζωή του λίγες ημέρες αφότου έκαναν τον εμβόλιο της Moderna και όπως αποδείχθηκε ήταν μολυσμένα τα φιαλίδια.

Η Ιαπωνία προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε αναστολή της χορήγησης, 1,63 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Moderna που είχαν αποσταλεί σε 863 εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας, οι δόσεις που χορηγήθηκαν στους δύο άνδρες ήταν από φιαλίδια τα οποία ανακλήθηκαν, καθώς υπήρξαν αναφορές στην τοπική εταιρεία διανομής, Takeda Pharmaceutical, για προσμείξεις σε κάποια από αυτά, μία και πλέον εβδομάδα από τη στιγμή που έγινε η διανομή τους.

Παρόλα αυτά, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η εταιρεία συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως δεν εντοπίστηκαν ζητήματα ασφαλείας ή αποτελεσματικότητας και ότι η αναστολή των εν λόγω δόσεων έγινε για «προληπτικούς λόγους».

Οι δύο 30χρονοι που έχασαν τη ζωή τους είχαν εμβολιαστεί με μία δόση από τις παρτίδες που ανακλήθηκαν και τα ακριβή αίτια θανάτου τους διερευνώνται από τις αρχές.

Όσον αφορά στη μόλυνση των φιαλιδίων, πιστεύεται, ότι οφείλεται σε μεταλλικά σωματίδια, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Στρατός, Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. οι επόμενοι κλάδοι που «χτυπά» η Κυβέρνηση!

Koρονοϊός εμβόλια: Έρχονται απολύσεις ανεμβολίαστων – Απειλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Hλίας Μπόγδανος: Ξανά Survivor ο αγαπητός παίκτης (pic)

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ