Εννιά ευρωπαϊκές χώρες θα πληρώσουν κρυφά το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υιοθετήσει κυρώσεις που να καθιστούν αδύνατη την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Εννιά ευρωπαϊκές χώρες θα πληρώσουν κρυφά το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια, αποκάλυψε το γραφείο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

Δέκα χώρες έχουν ανοίξει λογαριασμούς για να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, μεταξύ των οποίων και η Ουγγαρία.

Αυτό δήλωσε στο Rádió Kossuth ο Gergely Gouyash, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban .

«Η Ουγγαρία άνοιξε έναν λογαριασμό σε ευρώ, στον οποίο πιστώνεται η τιμή του φυσικού αερίου σε ευρώ και στη συνέχεια η τράπεζα τον μετατρέπει σε ρούβλια. <…> Εκτός από εμάς, εννέα άλλες χώρες το κάνουν αυτό, αλλά δεν το λένε», είπε.

Να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υιοθετήσει κυρώσεις που να καθιστούν αδύνατη την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Στις 23 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την πληρωμή για τις προμήθειες φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ και άλλα κράτη που έχουν θεσπίσει περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας σε ρούβλια.

Σύμφωνα με αυτό το ρωσικό σχέδιο, η Gazprombank ανοίγει ειδικούς λογαριασμούς σε ρούβλια για ξένους αγοραστές ώστε να πληρώνουν το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αγοραστής θα μπορεί να μεταφέρει κεφάλαια στον πρώτο λογαριασμό στο νόμισμα που καθορίζεται στη σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου όμως η τράπεζα θα πιστώνει ρούβλια στον λογαριασμό του αγοραστή, μέσω των οποίων θα γίνονται οι πληρωμές.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σε αυτόν τον άνθρωπο έκπληξη δίνει την θέση του ο Πούτιν; Το απίθανο σενάριο

Ρώσοι: Η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει κρυφά από τους Αμερικάνους τους ρωσικούς S-400

Εννιά ευρωπαϊκές χώρες θα πληρώσουν κρυφά το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια;