Ερντογάν: Το «κιτς» δώρο που έφτιαξε ο Αλβανός Πρωθυπουργός για τον Τούρκο πρόεδρο

Η... αποθέωση του κιτς! Το το δώρο που έδωσε ο Έντι Ράμα στον Ερντογάν, στη μεταξύ τους συνάντηση επι αλβανικού εδάφους.

Αλβανία και Τουρκία έχουν πολύ στενές σχέσεις και μάλιστα όταν έχει να κάνει με την Ελλάδα, οι δύο αυτές χώρες έρχονται… πολύ κοντά. Ουσιαστικά η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε μια «μικρή Τουρκία» καθώς εκφράζει συνήθως τις θέσεις της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Εξού και η πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Τίρανα προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας του στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως συνηθίζεται στις επισκέψεις αυτές των ηγετών κρατών ανταλλάσσονται δώρα. Μάλιστα αυτή τη φορά ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα πρόσφερε κάτι που είχε ετοιμάσει με τα χεράκια του στον Ερντογάν!

Από ότι μπορεί κανείς να διακρίνει (όσο εφικτό είναι αυτό) πρόκειται για ένα  γλυπτό το οποίο μοιάζει με χρωματιστό βάζο. Οπως θα διαπιστώσετε κι εσείς ο Τούρκος πρόεδρος ξαφνιάζεται αρχικά. Τώρα ξαφνιάζεται γιατί δεν περίμενε ο Ράμα να είναι και γλύπτης ή από το θέαμα που αντίκρισε θα σας γελάσουμε.

Σίγουρα δεν επρόκειτο και για… κομψοτέχνημα το οποίο θα μπορούσε να ζηλέψει ο Μιχαήλ Άγγελος!

Χαρακτηριστικός πάντως ο διάλογος των δύο ηγετών:

Ράμα: Αυτό το έφτιαξα μόνος μου με τα χέρια μου.

Ερντογάν: Έχεις τέτοιο ταλέντο;

Ράμα: Μα είμαι ένας σοβαρός καλλιτέχνης! Αυτό είναι για το σπίτι σας.

Μάλιστα ο Τουρκος πρόεδρος, έδωσε αυστηρές οδηγίες στους ανθρώπους της προσωπικής του ασφαλείας ώστε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μεταφορά του δώρου πίσω στην Τουρκία προκειμένου να μην καταστραφεί. Είπε μάλιστα ανοιχτά πως δεν εμπιστεύεται τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο και ο αστυνομικός δεσμεύθηκε να το τυλίξει ο ίδιος.

«Αυτό προσέξτε το να μην πάθει κάτι», είπε ο Ερντογάν με τον αστυνομικό του να απαντά «μάλιστα κύριε, οι συνάδελφοί μου ξέρουν».

Ο Ερντογάν επανήλθε όμως και τον ρώτησε ποιους συναδέλφους αναφέρεται. Όταν ο αστυνομικός του απάντησε ότι μιλά για τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο ο 68χρονος πρόεδρος είπε «καλά άσε αυτοί στο πρωτόκολλο το τι δεν έχουν σπάσει».

Τελικά ο αστυνομικός δεσμεύτηκε να τυλίξει μόνος του το έργο του Αλβανού πρωθυπουργού για παν ενδεχόμενο!

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο