ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζουν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς κομάντο σε Ελληνικά στρατόπεδα – Εκεί θα τους πάνε

Μεγαλώνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία - Αυτό είναι το σχέδιο εκπαίδευσης κομάντο σε 3+1 τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας.
Η Ελλάδα φαίνεται να είναι πρόθυμη να αναλάβει την εκπαίδευση επίλεκτων Ουκρανών κουμάντο! Αυτό είναι το σχέδιο.

Tην επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία «απογειώνει» η Κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να είναι πρόθυμη να αναλάβει την εκπαίδευση επίλεκτων Ουκρανών στρατιωτικών!

Αφού λοιπόν η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν όπλα στην Ουκρανία αποδυναμώνοντας την εθνική μας άμυνα, τώρα έφτασε η στιγμή να πάρει ακόμα περισσότερο ενεργό ρόλο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα rizospastis.gr φαίνεται ότι στο ΓΕΕΘΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας:

– Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής, με βασικό «προτέρημα» που πλασάρεται από την ντόπια αστική τάξη σε «εταίρους και συμμάχους» το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου».

Ανακαινίστηκε πέρυσι, ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημιαστικό περιβάλλον, και εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοιχτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπογείων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.

–Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Παρέχει εκπαίδευση σε αντικείμενα:

  • Καταδρομικών επιχειρήσεων και ανορθόδοξου πολέμου.
  • Αναγνωρίσεως φίλιων εχθρού στο πεδίο της μάχης.
  • Απόδρασης – διαφυγής – επιβίωσης – αντίστασης στην ανάκριση.
  • Βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.
  • Ελεύθερου σκοπευτή – ειδικών αποστολών.
  • Παροχής α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης. Σχεδίασης επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, υπάρχει υπο-σενάριο η «αξιοποίηση» αυτή της Ρεντίνας να συνδυαστεί με «επισκέψεις» των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

–Στη Θεσσαλία, όπου υπάρχει σειρά τέτοιων σχηματισμών και δομών, όπως η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, με εκπαίδευση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Ολυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ