Τα πρώτα καταστήματα επετράπη να ανοίξουν ξανά μετά από μερικές εβδομάδες κλεισίματος λόγω κορονοϊού στη Γερμανία.

Στο Αμβούργο επιτρέπεται στα καταστήματα με μέγιστο μέγεθος 800 τετραγωνικών μέτρων να λειτουργήσουν κανονικά ενώ οι περισσότεροι επέτρεψαν στους πελάτες την είσοδο από τις 10πμ της Δευτέρας Στο «Europa-Passage», εμπορικό κέντρο με 120 καταστήματα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός πριν την έναρξη λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμόγελα στο Μαξίμου: Η task force που ετοιμάζει το «σχέδιο εξόδου»

Ειδικά αυτοκόλλητα οδηγιών για τους πελάτες υπάρχουν στους διαδρόμους, στις σκάλες αλλά και μέσα στα καταστήματα. Αυτά τα αυτοκόλλητα υποδεικνύουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι πελάτες όταν ψωνίζουν για να διατηρήσουν μια ελάχιστη απόσταση 1,50 μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Αυτοκόλλητα όπως σε μια περιοχή εκπαίδευσης κυκλοφορίας!

Πέρα από τα αυτοκόλλητα των οδηγιών, τοποθετήθηκαν και σημάδια στο πάτωμα, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι διάδρομοι υποδεικνύονται σαν μονόδρομοι προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός ενώ υπάρχουν επίσης φρουροί ασφαλείας στην είσοδο που δείχνουν το δρόμο.

«Η αρχή είναι πολύ απλή, η είσοδος γίνεται από τα δεξιά, η έξοδος από τα αριστερά. Λειτουργεί πολύ καλά. Επιπλέον, 30 απολυμαντικά μηχανήματα εγκαταστάθηκαν σε όλο το κέντρο», είπε ο γενικός διευθυντής του εμπορικού κέντρου.