Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών τα… έχει με τον Μπάιντεν γιατί τάχθηκε υπέρ της άρσης πατεντών των εμβολίων.

Μπάιντεν: Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (IFPMA) τόνισε πως η κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια για τον Κορονοϊό που αποφάσισαν οι ΗΠΑ «είναι απογοητευτική».

Σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων τονίζει: «Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τον στόχο τα εμβόλια κατά του Κορονοϊού να μοιράζονται γρήγορα και δίκαια σε όλο τον κόσμο. Αλλά όπως συνεχίζουμε να λέμε, μια προσωρινή άρση είναι η κοινή αλλά λάθος απάντηση σε ένα σύνθετο πρόβλημα».

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (IFPMA) που έχει σαν έδρα την, επίσης αναφέρει πως η άρση των πατεντών στα εμβόλια για τον Κορονοϊό δεν θα αυξήσει την παραγωγή, ούτε θα δώσει λύσεις που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αυτής της της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό. Οι πραγματικές προκλήσεις είναι οι εμπορικοί φραγμοί, η συμφόρηση στις αλυσίδες εφοδιασμού, οι ελλείψεις πρώτων υλών και η «προθυμία των πλούσιων χωρών να αρχίσουν να μοιράζονται δόσεις με φτωχές χώρες.

Μάλιστα φαίνεται να τα… έχει με τον Τζο Μπάιντεν που συνεχίζει να υποστηρίζει την θέση που είχε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δηλαδή την κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια.

Europa League: «Μάχη» στο Emirates – Τυπική διαδικασία στην Ρώμη

Survivor highlights 6/5: «Κομμένοι» στα δύο οι Μπλε – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Παύλος!