ΚΟΣΜΟΣ

Florona: Πανικός από συνδυασμό γρίπης και κορονοϊό που χτύπησε έγκυο

Τον πανικό έχει σπείρει η νόσος Florona, της οποίας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε σε μια έγκυο στο Ισραήλ.
Florona: Πανικός από συνδυασμό γρίπης και κορονοϊό που χτύπησε έγκυο

Παγκόσμιο πανικό έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα του συνδυασμού γρίπης και Covid-19 με την ονομασία Florona, που εντοπίστηκε στο Ισραήλ και αφορούσε μια έγκυο γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν μια έγκυος που εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Rabin προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδί της και διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από αυτόν τον σπάνιο συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού.

Στην γυναίκα διαπιστώθηκαν ήπια συμπτώματα που δεν προκάλεσαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της και μάλιστα δόθηκε εντολή να πάρει άμεσα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η περίπτωση της δεν θα παρακολουθείτε καθώς το Υπουργείο Υγείας της χώρας ενημερώνεται καθημερινά για την πορεία της υγείας της ασθενούς ούτως ώστε να εντοπιστούν οι επιπτώσεις που θα έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η συνύπαρξη των δύο ιών.

Με την ανησυχία γύρω από τη νόσο Florona να μεγαλώνει, οι γιατροί δεν αποκλείουν την περίπτωση να έχουν προσβληθεί και άλλοι πολίτες της χώρας, χωρίς όμως να έχουν διαγνωσθεί ακόμη.

Όσον αφορά τη νόσο Florona και τι είναι αυτή, οι επιστήμονες την προσδιορίζουν ως μια συλλοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα, όπως πνευμονία, μυοκαρδίτιδα και μερικές φορές ακόμη και θάνατο σε περίπτωση που δεν παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ