×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Γαλλία: Γενικό lockdown ανακοίνωσε ο Μακρόν! – Το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου


Αλέξανδρος Κωτάκης

Γαλλία: Γενικό lockdown ανακοίνωσε ο Μακρόν! – Το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου


Γενικό lockdown επιβάλλεται στην Γαλλία από τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/10) και ως την 1η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα οδήγησαν τον Μαρκόν να πάρε αυτή τη σκληρή απόφαση όπως εξήγησε.

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απηύδησαν με τον Ερντογάν οι Γάλλοι: «Ζητάμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Επίσης ο κ. Μακρόν υπογράμμισε ότι επιστρέφει στην καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Ακόμη κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Ακόμη συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι το νέο lockdown θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου. Μάλιστα όπως είπε η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου σε δεκαπέντε μέρες. Μάλιστα τόνισε ότι η Γαλλία είναι η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος ο κορονοϊός κυκλοφορεί ταχύτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί και όλες οι περιοχές της Γαλλίας βρίσκονται πλέον σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού σε σχέση με τον ιό. Στο διάγγελμά του επεσήμανε ότι «έχουμε βυθιστεί από τη ραγδαία επιτάχυνση της Covid-19» και «δεν τα έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε» σε σχέση με τον νέο κορονοϊό. Εξάλλου, όπως τόνισε, το δεύτερο κύμα πιθανόν θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Υπογράμμισε, δε, ότι η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία θα ήταν κάτι το απαράδεκτο.

«Πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τίποτα δεν γίνει, ακολουθώντας την ιδέα της ανοσίας της αγέλης, θα καταγραφούν «τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι» σε λίγους μήνες στη Γαλλία. «Ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική» που θα σήμαινε τη «διαλογή μεταξύ των ασθενών», με τους ηλικιωμένους να είναι τα βασικά θύματα αυτής της πανδημίας.

Δείτε παρακάτω το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν για το lockdown στη Γαλλία

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras