Γερμανία: Πακέτο 65.000.000.000 ευρώ για την ενέργεια

Στο μεταξύ, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λούμπμιν στη βορειοανατολική Γερμανία

Γερμανία: Ανακοίνωσε πακέτο μέτρων ύψους 65.000.000.000 ευρώ, προκειμένου να μετριάσει την απειλή του αυξανόμενου κόστους στην ενέργεια.

Το πακέτο, πολύ μεγαλύτερο από δύο προηγούμενα, θα περιλαμβάνει εφάπαξ πληρωμές στους πιο ευάλωτους και φορολογικές ελαφρύνσεις σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από την εισβολή του Φεβρουαρίου και η ήπειρος προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια.

Η Ουκρανία προέτρεψε την Ευρώπη να παραμείνει σταθερή, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναφέρει ότι η Μόσχα προσπαθεί να καταστρέψει την κανονική ζωή κάθε πολίτη.

Στη νυχτερινή του ομιλία το Σάββατο είπε ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια «αποφασιστική ενεργειακή επίθεση σε όλους τους Ευρωπαίους» και μόνο η ενότητα μεταξύ των χωρών θα προσφέρει προστασία.

Σε μια συνέντευξη στο BBC που μεταδόθηκε την Κυριακή, η σύζυγός του Ολένα ανέφερε ότι εάν η υποστήριξη για την Ουκρανία ήταν ισχυρή, η κρίση θα ήταν μικρότερη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Γερμανία

Υπενθύμισε στους Βρετανούς ότι ενώ το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης ήταν δύσκολο, οι Ουκρανοί πλήρωναν με τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα σημείο κρίσης τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα θα τους ζητείται να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό και την ανθρωπιστική προσπάθεια.

Υπάρχουν ήδη μικρά σημάδια δυσαρέσκειας, με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της Πράγας την Κυριακή, να διαδηλώνουν ενάντια στις υψηλές τιμές της ενέργειας και να ζητούν τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η αστυνομία είπε ότι περίπου 70.000 άνθρωποι, κυρίως από ακροδεξιές και ακροαριστερές ομάδες, ήταν παρόντες.

Στο μεταξύ, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λούμπμιν στη βορειοανατολική Γερμανία, τον τερματικό σταθμό του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία.

 

Δείτε ακόμη:

Αγγλία: Συλλήψεις δύο ανδρών – Κατηγορούνται για τη δολοφονία 9χρονου κοριτσιού

Ιρλανδία: Εισβολή ενόπλου σε σπίτι – Σκότωσε τρία αδέρφια