ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Σερβία δεν έστειλε συγχαρητήρια σε Ελλάδα-ΠΓΔΜ…

Εντύπωση προκαλεί η «σιγή ιχθύος» που τηρεί η Σερβία για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς είναι η μοναδική βαλκανική χώρα που δεν εξέδωσε «συγχαρητήρια» ανακοίνωση. Σε σχετική ερώτηση για την σιωπή που τηρεί το Βελιγράδι, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολίασε ότι η χώρα στηρίζει τη συμφωνία αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να...

Εντύπωση προκαλεί η «σιγή ιχθύος» που τηρεί η Σερβία για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς είναι η μοναδική βαλκανική χώρα που δεν εξέδωσε «συγχαρητήρια» ανακοίνωση.

Σε σχετική ερώτηση για την σιωπή που τηρεί το Βελιγράδι, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολίασε ότι η χώρα στηρίζει τη συμφωνία αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να συγχαρεί τις δύο πλευρές., αφού το ζήτημα είναι διμερές.

«Η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων είναι διμερές ζήτημα και δεν υπάρχει ανάγκη ανάμειξης της Σερβίας αφού δεν είναι προσκεκλημένο μέρος. Δεν απευθύναμε συγχαρητήρια γιατί δεν υπήρχε κάτι για να συγχαρούμε. Έχουμε θετική άποψη και στηρίζουμε κάθε συμφωνία για επίλυση ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο», ήταν η απάντηση του κ. Ντάτσιτς.

«Επιθυμούμε κάθε επιτυχία σε Αθήνα και Σκόπια, χωρίς να μπαίνουμε στο πως, ποιος θα ονομάζεται, και θέλουμε αυτή η συμφωνία να συμβάλει για την σταθερότητα στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες τα σερβικά ΜΜΕ σχολιάζουν έντονα την απουσία αντίδρασης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το επίσημο Βελιγράδι προβληματίστηκε από την επίτευξη συμφωνίας διαβλέποντας τον κίνδυνο να αυξηθούν τώρα οι πιέσεις από την Ε.Ε. για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Σε φιλοκυβερνητικά έντυπα Μέσα εκφράζεται η άποψη ότι αφού η Ε.Ε. ανάγκασε μία χώρα να αλλάξει όνομα θα προσπαθήσει να αναγκάσει και τη Σερβία να κάνει ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του Κοσόβου.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ