Η Αμερική τρέμει την Κίνα - Προϊόντα από την Ταϊβάν ζητούν να τα βαφτίσουν Κινέζικα!

Ξεκάθαρα… θέλω έχει η Αμερική όσον αφορά τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα!

Πολύ μεγάλο θέμα έχει γίνει στην Αμερική και την Κίνα, η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι.

Στο… παιχνίδι πλέον μπαίνει και ο τεχνολογικός κολοσσός, Apple, που ζήτησε από τους προμηθευτές της που έχουν έδρα την Ταϊβάν να επισημάνουν ποια από τα προϊόντα τους παράγονται στην Κίνα.

Όλα αυτά γίνονται σε μία προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με τους αυστηρούς ελέγχους στα κινεζικά τελωνεία, που έφερε αυτή η επίσκεψη.

Έτσι, όπως αναφέρει η Nikkei, θα πρέπει να επισημαίνεται από τους ίδιους τους κατασκευαστές, ποια εξαρτήματα προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα στην «Κινεζική Ταϊπέι» ή «Ταϊβάν, Κίνα».

Μάλιστα τονίζεται ότι η φράση «Made in Taiwan», ενδέχεται να φέρει προβλήματα, καθυστερήσεις ακόμα και βαριά πρόστιμα αλλά και απορρίψεις αποστολών.

Το GreatFire, το οποίο δρα ενάντια στην κινεζική λογοκρισία στο διαδίκτυο, σημείωσε ότι η κίνηση ήταν μια κλιμάκωση σε σχέση με μια προηγούμενη ενέργεια της Apple, η οποία αφαίρεσε τη σημαία της Ταϊβάν από τα πληκτρολόγια emoji για χρήστες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

«Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η Apple να αφαιρεί εφαρμογές των οποίων το όνομα περιέχει τους χαρακτήρες της Ταϊβάν χωρίς να προσδιορίζει την «επαρχία της Κίνας.

Δυστυχώς, υποπτευόμαστε ότι η…κόκκινη γραμμή της Apple, που θα πει: Σταματήστε, όχι πια, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το κινεζικό καθεστώς και να επιβάλλουμε τα αιτήματά του για λογοκρισία», δεν είναι κοντά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του GreatFire.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Apple δε θέλει να ρισκάρει τίποτα, αφού οι καθυστερήσεις και όλες οι άλλες επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές για την εταιρεία.