×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Η Γαλλία έβαλε στη θέση της την Τουρκία για το Charlie Hebdo: «Οι επιθέσεις σας ήταν γεμάτες μίσος»


Αλέξανδρος Κωτάκης

Η Γαλλία έβαλε στη θέση της την Τουρκία για το Charlie Hebdo: «Οι επιθέσεις σας ήταν γεμάτες μίσος»


Το περιοδικό Charlie Hebdo «αποτύπωσε» με πάσα αλήθεια τις αποτρόπαιες τακτικές του Ερντογάν και του ακραίου ισλαμισμού γενικότερα και όμως οι Τούρκοι πήγαν να βγουν κι από πάνω! 

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του Charlie Hebdo, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ήταν «γεμάτες μίσος», απάντησε σήμερα (28/10) στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι σε μια επίδειξη θράσους το χαρακτήρισαν ως μια «αηδιαστική προσπάθεια».

Κι αυτό μετά τον πρόσφατο φρικαλέο αποκεφαλισμό στο Παρίσι ενός καθηγητή (που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου) από έναν φανατικό ισλαμιστή.

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα», διότι «δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία», τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter.

«Η σύνταξη του Charlie Hebdoτο το μόνο που κάνει», συνέχισε, «είναι να μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της». «Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης», πρόσθεσε, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να μας πείσουν ότι το Ισλαμ έχει την οποιαδήποτε σχέση με δημοκρατία, ισότητα και σεβασμό προς τους άλλους λαούς και θρησκείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28η Οκτωβρίου: Ο μεγαλύτερος εν ζωή πολεμιστής του Έπους του ’40

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: 1.355 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας την Τρίτη – 238 για μετακίνηση το βράδυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28η Οκτωβρίου: Το Αγέρωχο «ΟΧΙ» του Χειριστή του «ΖΕΥΣ» που… απογείωσε την Ελλάδα (vid)

ΔΙAΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόνα Σούκρουλα: Έπαθαν πλάκα με την διαιτήτρια του Ελλάδα-Ουκρανία!

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras