Σαν Σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, η Google, μπήκε στις ζωές μας.

Σήμερα η Google γιορτάζει, γιατί συμπληρώνονται 23 χρόνια, από την ίδρυση της μεγαλύτερης ερευνητικής μηχανής στο διαδίκτυο.

Σαν Σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, η Google, μπήκε στις ζωές μας.

Έτσι σήμερα γίνεται 23 ετών. Με δημιουργούς της, τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Ήταν το ερευνητικό πρόγραμμα που έφτιαξαν, για το διδακτορικό τους, στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Στις 27 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο και η… γέννηση της, πραγματοποιήθηκε και τυπικά τον Ιανουάριο.

Μέχρι τότε οι μηχανές αναζήτησης που υπήρχαν, έβγαζαν τα αποτελέσματα τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα.

Οι Πέιτζ και Μπριν έκαναν όμως κάτι καλύτερο, έφτιαξαν ένα σύστημα, που να αναλύει τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

Την τεχνολογία που χρησιμοποίησαν την ονόμασαν PageRank. Αυτή καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας, από τον αριθμό των σελίδων και την σημαντικότητα τους, που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Αποφάσισαν να την ονομάσουν Google, που είναι ο αναγραμματισμός της λέξης «Googol». Αυτή είναι από τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Με την χρησιμοποίηση αυτής της λέξης, είχαν σκοπό να κάνουν γνωστό τον σκοπό της εταιρείας. Ο οποίος είναι να καταφέρει να οργανώσει τον απέραντο αριθμό πληροφοριών, που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Στην αρχή της, η συγκεκριμένα μηχανή αναζήτησης, έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα. Όμως όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο πολύτιμη.

Πλέον έχει φτάσει στο σημείο, να μην χρησιμεύει μόνο ως ένας τρόπος, να ψάξει για κάτι, κάποιος στο ίντερνετ. Η επιχείρηση έχει επεκταθεί τόσο πολύ, που δίνει πολλές δυνατότητες.