ΚΟΣΜΟΣ

Η Καλάσνικοφ ετοιμάζει νέα drones-καμικάζι: Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους

Στην κατασκευή drones «αυτοκτονίας» έχει επιδοθεί η θυγατρική του ρωσικού ομίλου Καλάσνικοφ. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους. O Μπεκχάν Οζντόεφ, βιομηχανικός διευθυντής της Rostec, της Κρατικής Εταιρείας Βοήθειας στην Ανάπτυξη, Παραγωγή και Εξαγωγή Βιομηχανικού Προϊόντος Προηγμένης Τεχνολογίας στη Ρωσία, τόνισε πως η εταιρεία Zala Aero Group -θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ- πραγματοποιεί μελέτες για την κατασκευή...
Η Καλάσνικοφ ετοιμάζει νέα drones-καμικάζι: Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους

Στην κατασκευή drones «αυτοκτονίας» έχει επιδοθεί η θυγατρική του ρωσικού ομίλου Καλάσνικοφ. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

O Μπεκχάν Οζντόεφ, βιομηχανικός διευθυντής της Rostec, της Κρατικής Εταιρείας Βοήθειας στην Ανάπτυξη, Παραγωγή και Εξαγωγή Βιομηχανικού Προϊόντος Προηγμένης Τεχνολογίας στη Ρωσία, τόνισε πως η εταιρεία Zala Aero Group -θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ- πραγματοποιεί μελέτες για την κατασκευή νέων μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και drones-καμικάζι.

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Οζντόεφ επεσήμανε πως η Zala Aero Group κατασκευάζει μια σειρά μη επανδρωμένων συστημάτων, όπως τα: KUB, Lancet-1 και Lancet-3.

«Τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι καλύτερα απ’ αυτά των ξένων ανταγωνιστών. Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί και εργαζόμαστε συνεχώς πάνω σε νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών καμικάζι» δήλωσε ο Οζντόεφ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την έκθεση IDEX-2019 στο Άμπου Ντάμπι, ο όμιλος Καλάσνικοφ παρουσίασε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι «KUB», ενώ μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κατασκεύασε και το «Lancet»

Το «Lancet» («Νυστέρι») πήρε το όνομά του όχι μόνο λόγω του εξωτερικού του σχεδιασμού, αλλά και εξαιτίας της υψηλής του ακρίβειας. Αυτό το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει δεκάδες χιλιόμετρα και να πετύχει τον στόχο με χειρουργική ακρίβεια χωρίς να χαθεί η βιντεοεπαφή με τον χειριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αίγυπτος σε ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι (drones-kamikaze) είναι ένας σύγχρονος τύπος όπλου που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 2010.

Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη με ενσωματωμένη κεφαλή, ικανά να πραγματοποιήσουν μια πτήση μεγάλης εμβέλειας πάνω από το πεδίο της μάχης, να ανιχνεύσουν έναν στόχο και, εάν είναι απαραίτητο, να τον καταστρέψουν, όπως ακριβώς ένας πύραυλος.

Σήμερα θεωρούνται από τους πιο αποτελεσματικούς τύπους όπλων ακριβείας. Οι κατασκευαστές επισημαίνουν τα προφανή οφέλη από τη χρήση των αεροσκαφών:

Αρχικά, έχουν μια σημαντική μείωση του χρόνου χτυπήματος του στόχου. Όταν ένα τέτοιο αεροσκάφος βρίσκεται πάνω από μια ελεγχόμενη περιοχή, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς τα μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει τον εχθρό.

Τα παραδοσιακά συστήματα αεράμυνας δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα όπλα. Είναι δύσκολο να ανιχνευθούν τα μικρά αεροσκάφη καμικάζι που κατασκευάζονται από πλαστικό και άλλα υλικά που δεν αντανακλούν ραδιοσήματα, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να παραμένουν σχεδόν αόρατα στα ραντάρ του εχθρού.

Και, φυσικά, υπάρχει και το οικονομικό θέμα. Τα αεροσκάφη καμικάζι κοστίζουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους κλασικούς τύπους όπλων, χωρίς να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Πηγή: sputniknews.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>