Η Τσεχία καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς

Η Τσεχία αποφάσισε να καταργήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είχε επιβάλει στους πολίτες άνω των 60 και τους υγειονομικούς.

Στην κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που είχε επιβάλει για την αντιμετώπιση του Covid-19 στους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας άνω των 60 και στους υγειονομικούς προχώρησε η Τσεχία.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να καταργήσει με την εκλογή της, το διάταγμα της προηγούμενης Κυβέρνησης που καθιστούσε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στις συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, σε μια απόφαση που αντιμετωπίστηκε από τον λαό με μεγάλη ικανοποίηση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πίτερ Φιάλα, η απόφαση του προκατόχου του, πως το εμβόλιο κατέστη υποχρεωτικό από τον ερχόμενο Μάρτιο για τους πολίτες άνω των 6ο ετών αλλά και για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, παύει να υφίσταται, τη στιγμή που ο Θάνος Πλεύρης στην Ελλάδα, προαναγγέλει απολύσεις υγειονομικών.

Με αυτόν τον τρόπο, η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας έκανε αυτό που δεν τολμά να κάνει καμία άλλη κυβέρνηση στην Ε.Ε.

Έχοντας καθαρό μυαλό και ανοιχτές κεραίες επικοινωνίας, κατανόησε το πόσο διχαστική είναι η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού και ακύρωσε το νόμο με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν την ενδιέφερε ούτε τι θα πουν οι υπόλοιποι έτεροι στην Ε.Ε, ούτε και αν «θα τους τραβήξουν το αφτί από τις φαρμακευτικές».
Εξέθεσε και κατήγγειλε με τον πιο απλό, αλλά ταυτόχρονα απροκάλυπτο τρόπο, πως η πολιτικές των κρατών που επιβάλλουν στους πολίτες τους υποχρεωτικό εμβολιασμό, είναι ακραία διχαστικές και οπισθοδρομικές.

Στο αντίποδα, στην Τεχεράνη του νότου που λέγεται Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν σκέφτεται να πράξει κάτι τέτοιο, αλλά τρίβουν από τώρα τα χέρια τους για τα λεφτά που θα εισπράξουν από τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων…

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο