Ιαπωνία : Υπάρχει τρόπος να μείνεις σε ξενοδοχείο με μόνο ένα ευρώ τη βραδιά!
Στην Ιαπωνία, μπορείς να κλείσεις διαμονή με μόλις 1 δολάριο τη βραδιά… αρκεί να δεχτείς να σε βλέπουν ζωντανά στο YouTube 24 ώρες το 24ωρο!
ε μια μικρή πόλη στην Ιαπωνία, ένα ξενοδοχείο έχει γίνει viral παγκοσμίως για τον πιο απρόβλεπτο λόγο. Προσφέρει διαμονή μόνο με 1 δολάριο (περίπου 1 ευρώ) το βράδυ, κάτι που ακούγεται σαν όνειρο – μέχρι να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα…
Για να επωφεληθείς από την τιμή, πρέπει να δεχτείς ένα και μόνο πράγμα: κάθε στιγμή της παραμονής σου να μεταδίδεται live στο YouTube.
Όχι, δεν πρόκειται για κάμερα ασφαλείας — αλλά για πλήρες livestream που παρακολουθούν χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο, σαν τηλεοπτική εκπομπή ριάλιτι.
Ένα κοινωνικό πείραμα ή φτηνό θέαμα;
Το δωμάτιο είναι παραδοσιακό ιαπωνικό, με τατάμι, τηλεόραση και στρώματα στο πάτωμα, αλλά αυτό που το ξεχωρίζει είναι η κάμερα που καταγράφει κάθε σου κίνηση — εκτός από την τουαλέτα και τον νιπτήρα, για λόγους ιδιωτικότητας.
Η ιδέα πίσω από αυτή την πρακτική ξεκίνησε ως πείραμα για να καλύψει οικονομικές απώλειες του ξενοδοχείου, αλλά εξελίχθηκε σε φαινόμενο με φανατικούς θεατές.
Θα αντάλλασσες την ιδιωτικότητά σου για ένα καλό deal;
Το ερώτημα είναι απλό αλλά βαθύ: Πόσο “κοστίζει” η ιδιωτικότητα σήμερα;
Για κάποιους, είναι απλώς μια διαμονή χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Για άλλους, είναι ένα ακραίο τίμημα για λίγα ευρώ. Το livestreaming σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις μέρος ενός παγκόσμιου «θεάματος» – αλλά σε τι τίμημα;