×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ινδία: 36.000 κεραυνοί χτύπησαν σε μόλις 13 ώρες


Σία Ανδρικάκη

Ινδία: 36.000 κεραυνοί χτύπησαν σε μόλις 13 ώρες


Η περιοχή Άντρα Πραντές νότια της Ινδίας, πέρασε την Πέμπτη μία νύχτα ακραίας ηλεκτρικής δραστηριότητας, με 36.749 κεραυνούς να τη χτυπούν σε μόλις 13 ώρες.

Η ακραία αυτή ηλεκτρική δραστηριότητα, κόστισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων κι ένα εννιάχρονο κορίτσι όπως ανέφερε το BBC.

Οι ηλεκτρικές αυτές καταιγίδες δεν είναι ασυνήθιστες για την περιοχή, ειδικότερα πριν από την έναρξη της  περιόδου των μουσώνων η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο BBC ο Kishan Sanku του κρατικού κέντρου έκτακτης ανάγκης.

“Από την εμπειρία μας, αυτό είναι πολύ σπάνιο”, πρόσθεσε αναφερόμενος στην περίοδο που έλαβε χώρα αυτή η ηλεκτρική καταιγίδα.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να προκαλεί πιο έντονες καταιγίδες, ενώ ο συνδυασμός ψυχρών ανέμων από την Αραβική Θάλασσα και τα θερμότερα ρεύματα αέρα από τη βόρεια Ινδία δημιούργησαν μια ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση σύννεφων, που εκτείνεται σε 124 μίλια και αυξάνει τον κίνδυνο καταιγίδων από κεραυνούς.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σκοτώνονται από κεραυνούς στην Ινδία κάθε χρόνο από το 2005, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Συγκριτικά μάλιστα με τις Η.Π.Α., όπου ο μέσος ετήσιος αριθμός των θανάτων είναι κοντά στους 27, γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για ένα τεράστιο ποσοστό, ενώ θεωρείται πως η έλλειψη ενός ευρέως διαδεδομένου συστήματος προειδοποίησης είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχουν τόσοι θάνατοι που σχετίζονται με κεραυνούς, σύμφωνα με το BBC.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras