Ιός Marburg: Νέος ιός τους σκοτώνει όλους σε εννιά μέρες

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο ιός Marburg που έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων στην Γκάνα

Ιός Marburg: Πρώτα ο κορονοϊός, μετά η ευλογιά των πιθήκων, τώρα αυτός ο νέος ιός που μοιάζει με Έμπολα και προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για την καταπολέμησή του.

Προκαλεί θάνατο από απώλεια αίματος μόλις 9 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σοβαρή διάρροια, κοιλιακό άλγος, κράμπες στο στομάχι, ναυτία και εμετό.

Ενώ ο κόσμος δεν έχει ακόμη αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό και την ευλογιά των πιθήκων, τα τελευταία νέα συγκλονίζουν.

Έχει αναφερθεί ότι ο ιός Marburg, ο οποίος προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον ιό Έμπολα, προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων με θετικά εργαστηριακά αποτελέσματα στην Γκάνα της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με μια αναφορά στο IFLScience, πρόκειται για μια ασθένεια που προς το παρόν δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με εμβόλιο, ενώ μπορεί να προκαλέσει θάνατο από απώλεια αίματος και σοκ, συνήθως 8-9 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτός ο ιός προήλθε από αιγυπτιακές φρουτονυχτερίδες.

Τα συμπτώματα του ιού εμφανίζονται ξαφνικά και τα κρούσματα εκτίθενται σε υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, υπερβολική κόπωση και μυϊκούς πόνους.

Οι ασθενείς παλεύουν με σοβαρή διάρροια, κοιλιακό άλγος, κράμπες στο στομάχι, ναυτία και εμετό τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτό το στάδιο σημαδεύονται από τις βαθιές, κενές εκφράσεις του προσώπου και την εξαιρετικά ληθαργική συμπεριφορά τους.

Τις τελευταίες μέρες των περιστατικών, λόγω αιμορραγίας στο πρόσωπο, τη μύτη, τα ούλα και τις περιοχές του κόλπου, χάνουν υπερβολικό αίμα και παθαίνουν σοκ που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Πόσο πιθανό είναι να μπει ο Τζέημς Καφετζής στο All-Star Survivor;

Τουρκία: Δεν ξέρουν τι να κάνουν με το «σαλιγκάρι δολοφόνο»!

Super League 1: Ποια αναδιάρθρωση; – Τόσοι πέφτουν

 

Ο ιός Marburg ξαναχτυπά (ενημερωτικό video στα αγγλικά)