ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έπεσε κι αυτό το κάστρο – Εξέλιξη για Covid

Τα νέα δεδομένα στις ΗΠΑ αφορούν και τον Νόβακ Τζόκοβιτς
ΗΠΑ: Έπεσε κι αυτό το κάστρο – Εξέλιξη για Covid

Οι διεθνείς αεροπορικοί ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid με την άφιξή τους στις ΗΠΑ, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

H χώρα θα άρει την απαίτηση στις 11 Μαΐου, ημερομηνία που συμπίπτει με το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αρθεί επίσης για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους.

Οι ΗΠΑ έχουν ακόμη έναν από τους λίγους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς πανδημίας.

Ο αρθείς περιορισμός θα ισχύει επίσης για ταξιδιώτες εκτός χώρας που εισέρχονται μέσω χερσαίων λιμένων εισόδου και πορθμείων.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι «είμαστε τώρα σε μια διαφορετική φάση όπου αυτά τα μέτρα δεν είναι πλέον απαραίτητα».

Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στον Νόβακ Τζόκοβιτς να λάβει μέρος στο φετινό US Open.

Ο 22 φορές νικητής σε Grand Slam δεν είναι εμβολιασμένος, επομένως αναγκάστηκε να χάσει το περσινό τουρνουά.

Αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα το 2022 με το Australian Open και απελάθηκε προτού πάρει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο εκπρόσωπος Μπράιαν Χίγκινς, ο οποίος εκπροσωπεί το Μπάφαλο και τους Καταρράκτες του Νιαγάρα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, είπε ότι αυτά είναι καλά νέα για τους Καναδούς που περνούν στις ΗΠΑ.

«Αν και έχει καθυστερήσει πολύ, αυτή η τελευταία άρση των περιορισμών για την πανδημία είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη είδηση ​​και κρίσιμης σημασίας, καθώς αναζητούμε ευκαιρίες να ενθαρρύνουμε μια ισχυρή διασυνοριακή ανταλλαγή που προσφέρει κοινή ευημερία», δήλωσε ο Χίγκινς σε δήλωσή του.

Τον περασμένο μήνα, ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της εθνικής έκτακτης ανάγκης Covid-19.

Αυτό επέτρεψε στις ΗΠΑ να εφαρμοστούν σαρωτικά μέτρα στα συστήματα υγείας και πρόνοιας για την καταπολέμηση της αντίδρασης της χώρας στον ιό.

Ο κορονοϊός στις ΗΠΑ στην παρούσα φάση:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>