Οι πολιτείες της νοθείας στις ΗΠΑ υπέρ Ντόναλντ Τραμπ

Οι πολιτείες της νοθείας στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τη σοκαριστική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, κάλεσε για εξηγήσεις 14 άτομα.

Οι συγκεκριμένοι φέρονται να υπέβαλαν πλαστά δελτία εκλογέων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανατραπεί το αποτέλεσμα.

Οι πολιτείες της νοθείας στις ΗΠΑ

Οι κλητεύσεις στοχεύουν άτομα που υπέβαλαν πλαστά πιστοποιητικά του Εκλεκτορικού Κολεγίου σε επτά πολιτείες που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα σε:

  • Αριζόνα
  • Τζόρτζια
  • Μίσιγκαν
  • Νέο Μεξικό
  • Νεβάδα
  • Πενσυλβάνια
  • Ουισκόνσιν

«Η επίλεκτη επιτροπή αναζητά πληροφορίες σχετικά με προσπάθειες σε πολλές πολιτείες να ανατραπούν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και του συντονισμού για αποστολή ψευδών μητρώων εκλογέων στα Εθνικά Αρχεία.

Πιστεύουμε ότι τα άτομα που έχουμε κλητεύσει σήμερα, έχουν πληροφορίες για το πώς συναντήθηκαν αυτοί οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί εκλογείς και ποιος ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο».

Τάδε έφη, Μπένι Τόμσον, Δημοκρατικός βουλευτής του Μισισιπή και πρόεδρος της επιτροπής.

Οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί εκλέκτορες συναντήθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου 2020, σε επτά πολιτείες που έχασε ο Τραμπ.

Εκεί υπέβαλαν πλαστές ψηφοφορίες με ψήφους Εκλογικού Σώματος, όπως είπε η επιτροπή.

Στη συνέχεια έστειλαν τα πλαστά πιστοποιητικά του Εκλεκτορικού Κολεγίου στο Κογκρέσο.

Ενέργεια που η πλευρά Τραμπ έκανε είτε για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση είτε για να μπλοκάρει την επίσημη καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων.

Οι κλητεύσεις διατάσσουν τους μάρτυρες, οι οποίοι όλοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν είτε πρόεδροι είτε γραμματείς των πλαστών εκλογικών μητρώων, να παραδώσουν έγγραφα και να καταθέσουν τον Φεβρουάριο.

Ακούστε σχετικό ρεπορτάζ