ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο αρτοποιός που αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι έχει και πάλι μπλεξίματα!

Αίσθηση είχε προκαλέσει η άρνηση ενός αρτοποιού στις ΗΠΑ να φτιάξει μια τούρτα σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων.
ΗΠΑ: Ο αρτοποιός που αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι έχει και πάλι μπλεξίματα!

Αίσθηση είχε προκαλέσει η άρνηση ενός αρτοποιού στις ΗΠΑ να φτιάξει μια τούρτα σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων.

ΗΠΑ: Αίσθηση είχε προκαλέσει ένας αρτοποιός που είχε μπει στο επίκεντρο μιας υπόθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την άρνηση του να φτιάξει ένα κέικ για ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων. Η υπόθεση αυτή έλαβε χώρα στο Κολαράντο που συνεχίζει να απασχολεί μετά την χθεσινή τραγωδία, με το μακελειό που προκάλεσε άγνωστος μέσα σε σούπερ μάρκετ!

Το 2018 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Jack Phillips, αρτοποιός από το Κολοράντο, δικαιώθηκε για την επιλογή του να μην δεχθεί να φτιάξει μια τούρτα σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Τώρα όμως φαίνεται πως έχει και πάλι μπλεξίματα καθώς, μια τρανσέξουαλ δικηγόρος αποφάσισε να του κάνει αγωγή και να τον βάλει πάλι σε μπλεξίματα!

Η πολύκροτη υπόθεση που έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης ξεκίνησε το 2012 όταν  η ​​Charlie Craig και ο David Mullin επισκέφτηκαν το Masterpiece Cakeshop για να αγοράσουν μια τούρτα γενεθλίων. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Jack Phillips αρνήθηκε οδηγώντας σε μια μακρά νομική μάχη που κατέληξε σε μερική νίκη του αρτοποιού το 2018.

Εν μέσω της διαδικασίας αυτής της υπόθεσης, η Autumn Scardina, μια τρανσέξουαλ δικηγόρος, επιχείρησε να αγοράσει ένα κέικ που ήταν μπλε στο εξωτερικό και ροζ στο εσωτερικό για να σηματοδοτήσει τη μετάβαση του φύλου της. Όταν αρνήθηκε και πάλι, υπέβαλε καταγγελία στην Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο. Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Phillips δικάστηκε.

Σύμφωνα με το The Independent , η Scardina είπε ότι προσπάθησε να εκδώσει την εντολή αφού ανακάλυψε ότι το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφασίσει να ακούσει την έφεση του Phillips.

Μετά την αρχική καταγγελία της Scardina, ο Phillips μήνυσε την πολιτεία του Κολοράντο με τον ισχυρισμό ότι διώχθηκε για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Τον Μάρτιο του 2019, και οι δύο πλευρές άφησαν τις υποθέσεις τους.

Λίγους μήνες αργότερα, η Scardina επέστρεψε με τη δική της αγωγή, ισχυριζόμενη ότι το αρτοποιείο του… είχε διαφημίσει ψευδώς ότι θα ήταν ευχαρίστως σε θέση να προσφέρει μια τούρτα γενεθλίων, σε όλα τα μέλη του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων ατόμων, σύμφωνα με το Pink News .

Η νομική ομάδα είπε ότι ο Phillips προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα που είχε ξεσπάσει γύρω από το θέμα δηλώνοντας ότι θα αλλάξει την στάση του προκειμένου να «τραβήξει» πελάτες και να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος!

Έτσι, η τρανσέξουαλ δικηγόρος κατέθεσε αγωγή αναφορικά με τις φερόμενες παραβιάσεις των δύο κρατικών νόμων από τον Phillips. Πρώτον για τον νόμο κατά των διακρίσεων του Κολοράντο (CADA)… και δεύτερον για το νόμο υπέρ της προστασίας των καταναλωτών του Κολοράντο (CCPA).

Με αυτόν τον τρόπο ο αρτοποιός παρότι είχε ξεφύγει από τα μπλεξίματα το 2018, επανέρχεται σε αυτά!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ