ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σκληρή ανακοίνωση Ρεπουμπλικανών βουλευτών για Μπάιντεν – Τουρκία

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία», λένε οι βουλευτές στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Σκληρή ανακοίνωση Ρεπουμπλικανών βουλευτών για Μπάιντεν – Τουρκία

ΗΠΑ: Σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη τον Τζο Μπάιντεν εξέδωσαν οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, στο ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.

Διαβάσατε στο Sportime για τις δηλώσεις της Σελέστ Βάλαντερ για τα νέα δεδομένα με την Τουρκία. Τώρα, οι New York Times αναφέρουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδότησαν μια νέα πρόθεση να πουλήσουν αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία.

Oι δύο πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, εκεί όπου η γείτονας χώρα έδωσε το «ok» για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ιδού τι αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές:

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, ενώ είχε ακούσει πρόσφατα από πρώτο χέρι τις ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει το θέμα της συνεχιζόμενης επιθετικότητας και των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά και είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε πώληση στην Τουρκία θα είχε ως αποτέλεσμα τον περαιτέρω εκφοβισμό χωρών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι στενότερος από ποτέ και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα, είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Δείτε ρεπορτάζ για ΗΠΑ – Τουρκία:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>