ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ;

Ο Τραμπ επέκρινε την αποκάλυψη, προειδοποιώντας ότι θα βαθύνει το πολιτικό χάσμα των ΗΠΑ
ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ;

ΗΠΑ: Οι πρόσφατα δημοσιευμένες φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έριξαν φως στις απώλειες των επιχειρήσεων, τις περίπλοκες φορολογικές ρυθμίσεις και τις πληρωμές φόρων κατά τα χρόνια του στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, είναι απίθανο να έχουν σημαντικό πολιτικό αντίκτυπο, καθώς προσβλέπει σε μια άλλη προεδρική υποψηφιότητα, λένε οι ειδικοί.

Τα έγγραφα επιβεβαίωσαν ότι ο Τραμπ δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους το 2020 και μόλις 750 δολάρια τη διετία 2016-2017.

Αντίθετα, πλήρωσε σχεδόν 1.000.000 δολάρια το 2018.

Μια μακρά δικαστική μάχη οδήγησε στη δημοσιοποίηση των αρχείων και ο Τραμπ επέκρινε την αποκάλυψη, προειδοποιώντας ότι θα βαθύνει το πολιτικό χάσμα των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι οι επιστροφές «δείχνουν πόσο περήφανα ήμουν επιτυχημένος και πώς μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τις αποσβέσεις και διάφορες άλλες φορολογικές εκπτώσεις ως κίνητρο για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και υπέροχων δομών και επιχειρήσεων».

Αν και δεν υπάρχει νόμος που να το απαιτεί, είναι παράδοση οι πρόεδροι να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ αμείβονται με έναν μισθό όπως κάθε εργαζόμενος, αλλά πολλοί κερδίζουν επιπλέον εισόδημα από τις προσωπικές τους επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα περιλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις και σχετικά έγγραφα για τον Τραμπ, το Donald J Trump Revocable Trust και επτά εταιρικές οντότητες.

Αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος από τα +400 ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα του πρώην προέδρου της χώρας.

Τα στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί προηγουμένως δείχνουν ότι ο Τραμπ πλήρωσε συνολικά 1.100.000 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος από το 2016 έως το 2019, εκ των οποίων όλα εκτός από 1.500 δολάρια καταβλήθηκαν σε έναν χρόνο.

Δεν πλήρωσε φόρους το 2020, το τελευταίο έτος της προεδρίας του.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ