ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία – Απίστευτο: Έκαναν… σχολείο την παραλία (pics)

Μία εκπληκτική ιδέα είχαν στην Ισπανία, όπου έστησαν... τάξη στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα, προκειμένου τα παιδάκια να κάνουν εκεί μάθημα.
Ισπανία – Απίστευτο: Έκαναν… σχολείο την παραλία (pics)

Μία εκπληκτική ιδέα είχαν στην Ισπανία, όπου έστησαν… τάξη στην αμμουδιά δίπλα στη θάλασσα, προκειμένου τα παιδάκια να κάνουν εκεί μάθημα.

Μία εντυπωσιακή ιδέα είχαν στην Ισπανία και συγκεκριμένα τη Μούρθια, όπου στήθηκε μία… τάξη στην ακτή Mar Menor προκειμένου οι μαθητές να κάνουν εκεί το μάθημά τους.

Σκοπός ήταν να συνδυαστεί τα σχολικά καθήκοντα με τον καθαρό αέρα, ειδικότερα μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χρόνο λόγω την κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, αλλά και της τηλεκπαίδευσης την οποία έκαναν τα παιδιά. Άλλωστε, η δραστηριότητα και εκπαίδευση σε υπαίθριο χώρο μειώνει κατά πολύ τη μεταδοτικότητα του ιού.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν. Αυτά που μαθαίνουν εδώ δεν τα ξεχνούν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών, Juan Francisco Martinez.

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ, γνωστού ως Fresh Air, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, και της ανοιχτής μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να «στήνουν» την «τάξη» στην παραλία στις 8 το πρωί. Οκτώ γκρουπ μαθητών ηλικίας 3 έως 12 ετών συμμετέχουν στα 20λεπτα μαθήματα και εναλλάσσονται στις διαφορετικές τάξεις που έχουν στηθεί στην άμμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι κάτι που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, που κάνουν πιο ευχάριστα το μάθημά τους έχοντας ένα όμορφο περιβάλλον και φυσικά την ηρεμία της θάλασσας.

Χαρακτηριστικά μία μαθήτρια σημειώνει: «Μου αρέσει πολύ γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, λατρεύω την παραλία. Το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπάω, κάθε μέρα, και μου αρέσει η άμμος».

Παράλληλα, τα παιδιά εκτός από τα μαθήματά τους, κάνουν και πρακτικά πράγματα, καθώς διάφοροι ψαράδες που βρίσκονται εκεί τους δείχνουν το σωστό τρόπο ώστε να πιάσουν ψάρια, αλλά και το πως να χρησιμοποιούν τα δίχτυα, κάτι που αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό.

Αγγλία: «Καθαρίζει» από κορονοϊό, πιέσεις για άρση του lockdown

The Rock για πρόεδρος των ΗΠΑ: Η δημοτικότητά του στα ύψη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισπανία – Απίστευτο: Έκαναν… σχολείο την παραλία (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.