×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ισπανία: Έτσι γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown (vid)


    Κώστας Παπαδόπουλος

Ισπανία: Έτσι γίνεται η σταδιακή άρση του lockdown (vid)


Στην Ισπανία ετοιμάζονται για την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς, ξεκινώντας τη σταδιακή άρση των μέτρων, που μπορεί να έχει διάρκεια ακόμη και δύο μήνες.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, η άρση των μέτρων θα γίνει σε τέσσερις φάσεις και εώς τα τέλη του Ιουνίου, την ίδια στιγμή που η χώρα μετράει 25.100 νεκρούς και πάνω από 245.000 κρούσματα του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρση μέτρων: Τότε είναι το πρώτο «κρας τεστ» – Τι περιλαμβάνει

«Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η φάση της αποκλιμάκωσης προς τη νέα κανονικότητα θα διαρκέσει το λιγότερο έξι εβδομάδες» και «θέλουμε η μέγιστη διάρκεια να είναι οκτώ εβδομάδων για όλη την ισπανική επικράτεια», εξήγησε ο Σάντσεθ.

Η μικρή χαλάρωση της γενικής καραντίνας της χώρας, της αυστηρότερης που εφαρμόστηκε στην Ευρώπη, άρχισε την Κυριακή, καθώς επετράπη στα παιδιά κάτω των 14 ετών να βγαίνουν έξω για βόλτα και θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με τη δυνατότητα για τους πολίτες να κάνουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες μόνοι τους ή να κάνουν βόλτα με άλλα μέλη της οικογένειάς τους. Μόλις η «φάση 0», την οποία διανύει ήδη η Ισπανία, σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, ολοκληρωθεί, τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι πολιτιστικοί χώροι θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά σταδιακά, τηρώντας τους αυστηρούς περιορισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή σε όλους τους τομείς στην Ισπανία, όπως και στην εστίαση, καθώς η λειτουργία των εστιατόριων θα κριθεί από τα αποτελέσματα των μέτρων. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν έως τον Σεπτέμβριο με εξαίρεση τα προγράμματα επανεκπαίδευσης ή τις δραστηριότητες για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών, των οποίων και οι δύο γονείς δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία, εξήγησε ο Σάντσεθ. Σημειώνουμε ακόμη πως εώς το τέλος της όλης διαδικασίας, δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους Ισπανούς παρά μόνο στην περιφέρειά τους, ενώ η χρήση μάσκας θα «συστήνεται ιδιαίτερα», ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπλήρωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.


Τελευταία Νέα