ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σημαντική νίκη για Χουάν Κάρλος – Έπεται συνέχεια;

Οι δικαστές του Ηνωμένου Βασιλείου έκριναν ότι ο πρώην βασιλιάς από την Ισπανία είχε ασυλία για κατηγορίες
Ισπανία: Σημαντική νίκη για Χουάν Κάρλος – Έπεται συνέχεια;

Ισπανία: Ο πρώην βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος κέρδισε την έφεση, μπλοκάροντας μέρος μιας εναντίον του υπόθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πρώην εραστή του.

Η επιχειρηματίας Κορίνα Τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν κατηγόρησε τον πρώην μονάρχη ότι ενορχήστρωσε μια εκστρατεία παρενόχλησης απέναντί της, από τότε που η σχέση τους διαλύθηκε το 2012.

Ωστόσο, οι δικαστές του Ηνωμένου Βασιλείου έκριναν ότι ο πρώην βασιλιάς είχε ασυλία για κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με την περίοδο που υπηρετούσε ως μονάρχης.

Ο Χουάν Κάρλος, στα 84 του σήμερα, παραιτηθείς από τον θρόνο το 2014, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι δικηγόροι της 57χρονης Ζάιν-Βίτγκενσταϊν, η οποία ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπαν ότι η απόφαση δεν επηρέασε το «συντριπτικό» μέρος της αξίωσής της.

Ζητά αποζημίωση και ασφαλιστικά μέτρα για τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην βασιλιάς τής προκάλεσε «μεγάλο ψυχικό πόνο», ως αποτέλεσμα «μιας συνεχούς εκστρατείας παρενόχλησης» από το 2012.

Η απόφαση του Εφετείου της Τρίτης ακυρώνει μια προηγούμενη, η οποία είχε αποφανθεί ότι η συμπεριφορά του Χουάν Κάρλος πριν από το 2014 ήταν «ιδιωτική» και, ως εκ τούτου, μπορούσε να διωχθεί.

Έπειτα από την απόφαση της έφεσης, ο δικηγόρος της Ζάιν-Βίτγκενσταϊν επέμεινε ότι η απόφαση «ισχύει για ένα πολύ στενό ζήτημα» που αφορά μόνο την περίοδο που ο Χουάν Κάρλος ήταν ο βασιλιάς της Ισπανίας.

«Το συντριπτικό μέρος της αξίωσής της, από το 2014, παραμένει ανεπηρέαστο και πρέπει να προχωρήσει σε δίκη», προσέθεσε.

Ο Χουάν Κάρλος είχε την επίβλεψη της μετάβασης της Ισπανίας από τη δικτατορία στη δημοκρατία το 1975.

Όμως, παραιτήθηκε μετά από μια σειρά σκανδάλων που αφορούσαν την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας για διαφθορά από την κόρη του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, η οποία αργότερα φυλακίστηκε.

Ο πρώην βασιλιάς πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφότου έφυγε από την Ισπανία λόγω καταγγελιών για απάτη που τελικά απορρίφθηκαν.

Μια ελβετική έρευνα για πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία, έκλεισε λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Δείτε την ιστορία ζωής του πρώην βασιλιά από την Ισπανία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>