ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μεγάλος ο κίνδυνος και από την Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με τον τ. Υφυπουργό Εξωτερικών, τ. Πρέσβη της ΕΕ, Δημήτρη Κούρκουλα, πολύ μεγαλύτερος για το Ισραήλ είναι ο κίνδυνος από τη Χεζμπολά, παρά από τη Χαμάς.
Ισραήλ: Μεγάλος ο κίνδυνος και από την Χεζμπολάχ

Με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς να μαίνεται ο ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Πρέσβης της ΕΕ, Δημήτρης Κούρκουλας, εξηγεί στην ΕΡΤ, ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να φοβούνται πολύ περισσότερο τη Χεζμπολάχ!

Η Χεζμπολάχ αποτελεί σιιτική ακραία ισλαμική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της χώρας. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ την κατατάσσουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Έτσι στο ερώτημα εάν απειλείται η παγκόσμια ασφάλεια από τη διεύρυνση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς ο κ. Κούρκουλας έβαλέ στο τραπέζι και τον παράγοντα Χεζμπολάχ.

Επίσης, ο ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών, τ. Πρέσβης της ΕΕ τοποθετήθηκε και σχετικά με την ενόχληση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην Ανατολική μεσόγειο. Αυτό την ώρα που στην από την Τουρκιά υπάρχει απίστευτη επίθεση κατά της Δύσης από τα ΜΜΕ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όσα είπε

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.