Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άνδρα με τα κέρατα και το δόρυ (vid)

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο άνδρας κάτοικος της Αριζόνα Jacob Anthony Chansley, 33 ετών, επίσης γνωστός ως Jake Angeli, που έγινε viral κυρίως λόγω των ενδυματολογικών του επιλογών

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο άνδρας, που φορούσε ένα γούνινο σκουφί με κέρατα και κρατούσε ένα δόρυ, στο οποίο είχε κρεμάσει μια αμερικανική σημαία κατά την εισβολή του στο Καπιτώλιο συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο άνδρας κάτοικος της Αριζόνα Jacob Anthony Chansley, 33 ετών, επίσης γνωστός ως Jake Angeli, που έγινε viral κυρίως λόγω των ενδυματολογικών του επιλογών συνελήφθη το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Chansley δεν φορούσε μπλούζα και μάλλον είχε εμπνευστεί από την ταινία «Conan the Barbarian», αναφέρει η NY Times.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι «αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα».

Αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι εισήλθε και παρέμεινε εν γνώσει του σε περιορισμένο κτίριο ή έδαφος χωρίς νόμιμη εξουσία, και για βίαιη είσοδο και άτακτη συμπεριφορά σε χώρους του Καπιτωλίου.

«Το γεγονός ότι κάναμε ένα σωρό από τους προδότες να τρέχουν, να βάλουν τις μάσκες αερίων και να υποχωρήσουν στην υπόγεια αποθήκη , το θεωρώ ότι είναι μια νίκη», δήλωσε ο Chansley, στο NBC News μετά τα επεισόδια. Ο 33χρονος έχει κατά καιρούς μοιραστεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και έχει δημιουργήσει μάλιστα και μια δική του. Είναι γνωστός ως «QAnon Shaman» ή «Q Shaman» και είναι ένας σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Τραμπ που έχει συμμετάσχει σε ακροδεξιά γεγονότα και είναι γνωστός για την υποστήριξή του στην αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας του QAnon σύμφωνα με το MSN.