ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Γλύπτης κατάφερε να πουλήσει αόρατο άγαλμα!

Θα αγοράζατε ένα άγαλμα που δεν υπάρχει; Για την ακρίβεια όχι ένα ανύπαρκτο άγαλμα, αλλά ένα αόρατο άγαλμα! Κι όμως συνέβη στην Ιταλία.
Ιταλία: Γλύπτης κατάφερε να πουλήσει αόρατο άγαλμα!

Θα αγοράζατε ένα άγαλμα που δεν υπάρχει; Για την ακρίβεια όχι ένα ανύπαρκτο άγαλμα, αλλά ένα αόρατο άγαλμα! Κι όμως συνέβη στην Ιταλία.

Ένας γλύπτης στην Ιταλία πούλησε άγαλμα σε συλλέκτη έναντι 18.000 δολαρίων, το οποίο είναι αόρατο! Όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης «δεν είναι απλά σε υλική μορφή. Είναι κενό».

Επίσης ο Ιταλός καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου πρόσθεσε για το γλυπτό του το «Io Sono» (εγώ είμαι): «Το κενό δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα διάστημα γεμάτο από ενέργεια. Σύμφωνα με την αρχή αβεβαιότητας του Heisenberg, τίποτα δεν έχει “βάρος”. Επομένως, έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια. Μοιάζει πολύ με το πώς “διαμορφώνουμε έναν θεό που δεν έχουμε ξαναδεί”».

Εξάλλου να σημειώσουμε ότι το «άγαλμα» απεικονίζεται σε 1.5 επί 1.5 μέτρα ύψος και πλάτος και υποτίθεται ότι πρέπει να εκτίθεται σε ιδιωτικό χώρο μακριά από αντανακλάσεις τους φωτός και συνθήκες του κλίματος.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς στο παρακάτω βίντεο το… έργο τέχνης δεν είναι ορατό κι έτσι κανείς δεν μπορεί. Όμως ο Γκαράου παρέδωσε πιστοποιητικό ελέγχου ταυτότητας στον αγοραστή.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.