×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ιταλία: Τουρίστας… πόζαρε πάνω σε γλυπτό 200 ετών σε μουσείο και το έσπασε! (vid)


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Ιταλία: Τουρίστας… πόζαρε πάνω σε γλυπτό 200 ετών σε μουσείο και το έσπασε! (vid). Ιταλία:  Ένας απρόσεχτος τουρίστας είπε να...


Απίστευτο περιστατικό στο μουσείο Gypsotheca Antonio Canova στο Ποσάνιο της επαρχίας Τρεβίζο με θύτη έναν απρόσεχτο τουρίστα και θύμα ένα γλυπτό άγαλμα ηλικίας 200 ετών!

Ο εν λόγω τουρίστας θεώρησε… φυσιολογικό να ξαπλώσει στο γύψινο μοντέλο του 19ου αιώνα ενός διάσημου έργου του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα. Σκοπός του ήταν να βγάλει μια καλή φωτογραφία ωστόσο η «έμπενευσή» του αποδείχθηκε τουλάχιστον άστοχη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o τουρίστας (ηλικίας 50 ετών από την Αυστρία.) έγειρε πάνω στο γλυπτό που απεικονίζει την «Παυλίνα Βοναπάρτη – Μποργκέζε ως Venus Victrix», θέλοντας να βγει μαζί της μια αναμνηστική φωτογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει κατά λάθος τρία δάχτυλα του γύψινου μοντέλου.

Να αναφέρουμε οτι το περιστατικό σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου.

Το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του μουσείου δείχνει τον άνδρα (του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) να «πηδάει» πάνω στη βάση του αγάλματος, με την απότομη κίνησή του να οδηγεί στη θραύση των δακτύλων.

Μιλώντας στο CNN, η τοπική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε επισκεφθεί το μουσείο με ένα γκρουπ συμπατριωτών του. Το συμβάν σημειώθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους φίλους του και «ξάπλωσε» πάνω στο άγαλμα για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν αποκλείεται, πέρα από τα δάχτυλα, να έχει υποστεί ζημιά και η βάση του γλυπτού, λένε ειδικοί.

Ο Αυστριακός φέρεται να εντοπίστηκε μέσω των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας που απαιτείται πλέον να δίνουν οι επισκέπτες του μουσείου, στο πλαίσιο του σχεδίου για ιχνηλάτηση επισκεπτών σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού. Όταν επικοινώνησαν μαζί του οι Αρχές, παραδέχτηκε «την ηλίθια πράξη του» και ζήτησε συγγνώμη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τον αδέξιο άνδρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, το γλυπτό που έσπασε ο Αυστριακός είναι το αυθεντικό γύψινο μοντέλο από το οποίο ο Κανόβα (1757-1822) δημιούργησε το διάσημο μαρμάρινο άγαλμα, που φιλοξενείται στο μουσείο Μποργκέζε της Ρώμης.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Τελευταία Νέα