Και ξαφνικά… εμπλοκή στη συνάντηση Τραμπ- Κιμ


Sportime Team

Και ξαφνικά… εμπλοκή στη συνάντηση Τραμπ- Κιμ


«Σύννεφα» σκιάζουν τη συνάντηση ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, στο ουδέτερο έδαφος της Σιγκαπούρης.

Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε την αναστολή των συνομιλιών σε ανώτατο επίπεδο με τη Νότια Κορέα, απειλώντας παράλληλα να ματαιώσει και τη σύνοδο κορυφής του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αφορμή για την απόφαση αυτή οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα. Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, οι ασκήσεις αυτές συνιστούν «πρόκληση» στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε προχωρήσει ως «ένδειξη καλής θέλησης», στην απελευθέρωση τριών Αμερικανών κρατουμένων και στην ανακοίνωση διακοπής του πυρηνικού προγράμματος της. Εξέλιξη που είχε χαιρετήσει μέσω twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει καμία πληροφόρηση, επίσημη ή ανεπίσημη, από τη Βόρεια Κορέα, σχετικά με μια τέτοια απειλή», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Χέδερ Νόιερτ και συμπλήρωσε ότι: «οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου καθώς δεν έχει έχει ενημερωθεί για τυχόν αλλαγή της στάσης της Βόρειας Κορέας».


Sportime Extras