×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Καντέρ εναντίον Ερντογάν: «Μετέτρεψε σε τζαμί την Αγιά Σοφιά για ψήφους, είναι πολιτικό show»


    Μάριος Σταμπουλής

Καντέρ εναντίον Ερντογάν: «Μετέτρεψε σε τζαμί την Αγιά Σοφιά για ψήφους, είναι πολιτικό show»


Ο Ενές Καντέρ τοποθετήθηκε εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την κίνησή του να μετατρέψει σε τζαμί της Αγιά Σοφιά.

Ο σέντερ του NBA, Ενές Καντέρ, έκανε τη δική του αιχμηρή τοποθέτηση μέσω του Alpha για τον Ερντογάν, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς όλες τις θρησκείες και ότι ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί το Ισλάμ και μετάτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί για ψήφους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση.

Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες».

Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023.

Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω».

Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show.

Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα «ευχαριστώ» που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ».

ΕΔΩ ΣΥΖΗΤΑΜΕ LIVE ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τελευταία Νέα