ΚΟΣΜΟΣ

Καντίροφ προς Τουρκία: Θα στήσουμε άγαλμα του Οτσαλάν στην Τσετσενία

Ενα ακόμα επεισόδιο στο... πολυτάραχο σήριαλ των ρωσοτουρκικών σχέσεων αυτή την φορά στην Τσετσενία.
Καντίροφ προς Τουρκία: Θα στήσουμε άγαλμα του Οτσαλάν στην Τσετσενία

Καντίροφ προς Τουρκία: Θα στήσουμε άγαλμα του Οτσαλάν στην Τσετσενία είπε ο πρόεδρος της Τσετσενίας και έγιναν έξαλλοι οι Τούρκοι.

Κατηγορώντας την Τουρκία ότι «υποστηρίζει τρομοκράτες», ο Καντίροφ είπε σε δήλωση του που χαρακτηρίστηκε από τους Τούρκους «σκανδαλώδης» ότι η Τσετσενία θα στήσει «άγαλμα του Οτσαλάν στην Τσετσενία», ως αντίποινα για πάρκο στο Κοτζαέλι που άνοιξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πάρκο «Ντζοχάρ Ντουντάγιεφ», η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πριν από 9 μήνες στο Κοτζαέλι, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα.

Θεωρώντας τον Ντουντάγιεφ ως «τρομοκράτη», ο φιλορώσος Καντίροφ στράφηκε κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ντουντάγιεφ κήρυξε τζιχάντ κατά της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας εναντίον της Τσετσενίας στις 11 Δεκεμβρίου 1994 και σκοτώθηκε στις 21 Απριλίου 1996.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι άλλο ένα ακόμα επεισόδιο στο… πολυτάραχο σήριαλ των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Να θυμίσουμε πως ο Καντίροφ στηρίζεται από την Μόσχα η οποία δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ξένη ανάμιξη στα θέματα της Τσετσενίας.

Την ίδια ώρα, ενας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας λαμβανει διαστάσεις μέρα με την μέρα και στο πεδίο των drone και UAv.

Με αμηχανία δέχτηκαν στην Άγκυρα την είδηση πως ο ρωσικός στρατός κατάφερε όχι μόνο να καταρρίψει αλλά και να καταλάβει ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων Bayraktar TB2.

Το drone καταρρίφθηκε στην Συρία και παραδόθηκε στον ρωσικό στρατό για να το μελετήσει και να αναπτύξει αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης των Bayraktar.

Διαβάσε επίσης:

Ελληνοτουρκικα: Ετοιμάζονται για επιθέσεις κορεσμού οι Τούρκοι με τα καμικάζι drone Κargu

Ελληνοτουρκικά: Επιμένει για πόλεμο με την Ελλάδα η Τουρκία

Καντίροφ προς Τουρκία: Θα στήσουμε άγαλμα του Οτσαλάν στην Τσετσενία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ