Καιρός: Λιοπύρι και η Βρετανία - Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ξεφεύγει ο καιρός στη Βρετανία - Δείτε τι δηλώνουν οι ειδικοί

Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνει η Βρετανία, αφού στην Αγγλία και σε περιοχές στην Ουαλία, η θερμοκρασία πιθανώς να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα σημάνει «κόκκινος συναγερμός» για καύσωνα, καθώς μιλάμε για ρεκόρ!

Υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι η τρομερή ​​ζέστη που προβλέπεται να βιώσει το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο ανθρώπων.

Χθες ειπώθηκε από επίσημα χείλη ότι πρέπει να αναμένονται έως και 10.000 υπερβολικοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του καύσωνα της Δευτέρας και της Τρίτης.

Ο υπουργός Κιτ Μάλτχαουζ είπε ότι οι υπηρεσίες μεταφορών αντιμετωπίζουν «σημαντική αναστάτωση» και προέτρεψε τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν.

Η Transport for London, οργανισμός επιφορτισμένος με το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μεταφορών στο Λονδίνο, έχει προειδοποιήσει τους επιβάτες της πρωτεύουσας να αποφεύγουν όλα, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια αυτές τις μέρες.

Γίνεται λόγος από ολοένα και περισσότερα επίσημα χείλη για «απολύτως άνευ προηγουμένου» συνθήκες.

Η κυβέρνηση πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο, προκειμένου να συντονίσει πλάνο για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Ο Κιτ Μάλτχαουζ είπε: «Οι υπηρεσίες θα επηρεαστούν σημαντικά. Η ζέστη θα επηρεάσει τις ράγες, για παράδειγμα, επομένως τα τρένα πρέπει να κινούνται πιο αργά. Μπορεί να υπάρχουν λιγότερες υπηρεσίες. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τυχόν ταλαιπωρία. Εάν δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν, αυτή μπορεί να είναι μια στιγμή για να εργαστούν από το σπίτι».

Χθες το αεροδρόμιο «Heathrow» και το «Kew Gardens» κατέγραψαν θερμοκρασίες 29,1 Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι υπάρχει 80% πιθανότητα ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας των 38,7 που σημειώθηκε στο Κέμπριτζ το 2019.

Δείτε και πώς θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα