Το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, για λογαριασμό του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρονται να έχουν κλέψει Βορειοκορεάτες χάκερς!

Ένα τεράστιο ποσό σε κρυπτονομίσματα, για λογαριασμό του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρονται να έχουν υφαρπάξει Βορειοκορεάτες χάκερς!

Σύμφωνα με την έκθεση που ετοίμασε η εταιρεία «Blockchain Chainalysis» στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ότι βορειοκορεάτες χάκερς πραγματοποίησαν επτά επιθέσεις σε πλατφόρμες με κρυπτονομίσματα το 2021 και το εξωφρενικό ποσό των 400 εκατομμύρια δολάρια! Πίσω από αυτή την κίνηση φέρεται να είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης στη Βόρεια Κορέα!

Όπως σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα σελίδα «Yenisafak»τα έσοδα από αυτές τις επιθέσεις διατίθενται για την υποστήριξη των προγραμμάτων πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στην έκθεση της Chainalysis (μιας εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ που διεξάγει έρευνα σε κυβερνητικές υπηρεσίες, χρηματιστήρια και εταιρείες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε περισσότερες από 60 χώρες) αναφέρθηκε ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν στόχο επενδυτικές εταιρείες και κεντρικά χρηματιστήρια και ότι τα κλεμμένα χρήματα μεταφέρθηκαν σε διευθύνσεις που ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα.

Τονίστηκε επίσης ότι οι χάκερς χρησιμοποιούν κλεμμένες ψηφιακές ταυτότητες, ευάλωτους κώδικες, κακόβουλο λογισμικό και προηγμένη κοινωνική μηχανική για να μεταφέρουν τα κλεμμένα κεφάλαια.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται Lazarus Group.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ομάδα Lazarus εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις κυβερνοεπιθέσεις της Sony Pictures και της WannaCry και έκτοτε έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε εγκλήματα κρυπτονομισμάτων.

Ο όμιλος έχει κλέψει και ξεπλύνει μεγάλες ποσότητες εικονικού νομίσματος, με μέσο όρο πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2018.

Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω τα έσοδα από αυτές τις επιθέσεις διατίθενται για την υποστήριξη προγραμμάτων πυρηνικών όπλων και βαλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, το οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει πάντοτε να είναι ισχυρό ώστε αν απειλεί τις χώρες που επιθυμεί. Όπως οι ΗΠΑ φυσικά.

Τα «κρυπτοπορτοφόλια που είναι «ζεστά» τα οποία χρησιμοποιούνται για αποστολή και λήψη ημερήσιων κρυπτονομισμάτων , είναι ευάλωτα σε διαδικτυακό χακάρισμα. Κι αυτό διότι είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο (άρα και με τα κρυπτονομίσματα) κι έτσι αποτελούν τον πιο συχνό στόχος των χάκερς.

Οι ειδικοί συνιστούν τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κρυπτονομισμάτων που δεν χρειάζονται καθημερινά σε «κρύα» πορτοφόλια που δεν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα, για λογαριασμό του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρονται να έχουν κλέψει Βορειοκορεάτες χάκερς!