Σοκαριστική είδηση ήρθε από την Κίνα

Σοκαριστική είδηση ήρθε από την Κίνα

Κίνα: Ένας άνθρωπος δέχθηκε δάγκωμα από φίδι που βρισκόταν σε σφραγισμένο βάζο για έναν χρόνο, όπως μετέδωσαν οι China Times.

Αναλυτικά:

Ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι ένα δηλητηριώδες φίδι που ήταν σφραγισμένο σε βάζο επί έναν χρόνο, επέζησε και τον δάγκωσε όταν το άνοιξε, με αποτέλεσμα να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας από το Heilongjiang, στην ηπειρωτική Κίνα, αγόρασε τρία δηλητηριώδη φίδια που ήταν βυθισμένα σε ένα βάζο με φαρμακευτικό κρασί, προκειμένου να θεραπεύσει τη χρόνια ασθένεια του γιου του, αναφέρουν οι China Times.

Ο άνδρας είχε δοκιμάσει πολλές άλλες θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα.

Τι είναι το κρασί φιδιού στην Κίνα

Το κρασί φιδιού είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο ποτό που παρασκευάζεται, βάζοντας ένα δηλητηριώδες φίδι, συνήθως όσο είναι ακόμα ζωντανό, μέσα σε ένα βάζο με κρασί από ρύζι. Στη συνέχεια αφήνεται να μαριναριστεί για αρκετούς μήνες.

Πιστεύεται ευρέως ότι το κρασί έχει ευεργετικές ιδιότητες ως αντιφλεγμονώδες και παυσίπονο, όμως, οι επιστήμονες έχουν απορρίψει τη θεωρία, ενώ χαρακτηρίζουν την πρακτική σκληρή, απάνθρωπη και άχρηστη.

Σύμφωνα με το National Geographic, η κατανάλωση κρασιού από φίδι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη λόγω της πιθανότητας να έχει επιζήσει το φίδι. Μερικές φορές, τα φίδια μπορούν να μεταδώσουν θανατηφόρα παράσιτα σε αυτόν που πίνει το κρασί.

Οι China Times ανέφεραν ότι αφότου ο άνδρας δέχθηκε δάγκωμα από το ζωντανό φίδι, έλαβε έγκαιρη θεραπεία και επέζησε.

Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στο παρελθόν. Διότι μερικές φορές, τα φίδια μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Επιπρόσθετα, η εφημερίδα ανέφερε ότι εάν το βάζο δεν σφραγιστεί σωστά, τα φίδια πιθανότατα θα επιβιώσουν. Διότι, σε αυτό θα εισέρχεται ικανοποιητική δόση αέρα.

Από την πλευρά του, ο Βόλφγκανγκ Βούστερ, καθηγητής ζωολογίας και ερπετολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπάνγκορ της Ουαλίας, είπε στο Newsweek ότι όλα αυτά είναι «βιολογικά αδύνατο να συμβούν».

Επίσης, πολλά είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω κατανάλωσης για τη λεγόμενη παραδοσιακή ιατρική.

Όλες οι ειδήσεις

Χρυσές δουλειές για το πανέμορφο μοντέλο που πουλά τις πορδές της

Masterchef twitter 21/3: Γερό «κράξιμο» στους παίκτες για την άγνοια της πολίτικης κουζίνας

Στο πάνθεον της πολιτικής μπήκε ο Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν βάζει βενζίνη γιατί έχει ψυχολογικά με το Ουκρανικό

Οι Έλληνες κάνουν μπαμ στο εξωτερικό!

 

Σχετικό video για κάθε ενδιαφερόμενο…