×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κίνα: Έκρηξη σε εργοστάσιο με 78 νεκρούς


    Sportime Team

Κίνα: Έκρηξη σε εργοστάσιο με 78 νεκρούς


Πολύ μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στην Κίνα και συγκεκριμένα στην επαρχία Τζιάνγκσου, από τεράστια έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο με συνέπεια 78 νεκρούς.

Συνολικά τραυματίστηκαν 566 άνθρωποι εκ των οποίων οι 66 έχουν πολύ βαριά τραύματα και οι 13 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν ζιζανιοκτόνα στην επαρχία Τζιανγκσού της ανατολικής Κίνας και η κυβέρνηση της χώρας διέταξε μεγάλη έρευνα μετά το δυστύχημα, το οποίο είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της χώρας.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη υπήρχαν 28 αγνοούμενοι, από τους οποίους οι τρεις βρέθηκαν ζωντανοί, ενώ οι υπόλοιποι 25 βρέθηκαν νεκροί και ταυτοποιήθηκαν μετά τις εξετάσεις DNA, που διενεργήθηκε.

Ο δήμος της Γιαντσένγκ στην Κίνα διευκρίνισε ότι 89 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δεν μπορούν να κατοικηθούν και θα καταστραφούν, και οι ένοικοί τους θα εγκατασταθούν αλλού.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από τις έρευνες αποδείχθηκε ότι ένας ποταμός κοντά στο εργοστάσιο είχε 111 φορές υψηλότερες τιμές από τα κανονικά επίπεδα, σε παρουσία τοξικών προϊόντων!

Η εταιρία Tianjiayi Chemical, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ιδρύθηκε το 2007 και απασχολούσε 195 εργαζόμενους. Παράγει χημικά προϊόντα όπως ανισόλη, μια πολύ εύφλεκτη ένωση που η οσμή της μοιάζει με αυτή του γλυκάνισου.