ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ο στρατός ενισχύεται από Βρετανούς πιλότους – Ποιος είναι ο λόγος;

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι η εκπαίδευση και η στρατολόγηση πιλότων από την Κίνα δεν παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία.
Κίνα: Ο στρατός ενισχύεται από Βρετανούς πιλότους – Ποιος είναι ο λόγος;

Κίνα: Δελεάζει πρώην στρατιωτικούς πιλότους από το Ηνωμένο Βασίλειο με μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους.

Έως και 30 εξ αυτών πιστεύεται ότι ταξίδεψαν στην ασιατική χώρα για να εκπαιδεύσουν μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδει alert, προκειμένου να συστήσει στους πρώην στρατιωτικούς πιλότους να μην εργάζονται για τον κινεζικό στρατό.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι η εκπαίδευση και η στρατολόγηση πιλότων δεν παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία.

Πάντως, αξιωματούχοι στη Βρετανία και σε άλλες χώρες προσπαθούν να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

«Είναι ένα προσοδοφόρο πακέτο που προσφέρεται στους πιλότους. Τα χρήματα είναι ένα ισχυρό κίνητρο», ανέφερε ένας δυτικός αξιωματούχος.

Ορισμένα από τα πακέτα πιστεύεται ότι ανέρχονται σε 237.911 λίρες.

Οι συνταξιούχοι Βρετανοί χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην κατανόηση του τρόπου, με τον οποίο λειτουργούν δυτικά αεροπλάνα και πιλότοι.

Πρόκειται για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση οποιασδήποτε σύγκρουσης, όπως στην περίπτωση της Ταϊβάν.

«Είναι ένα πολύ ελκυστικό σύνολο ανθρώπων για να μεταφέρει αυτή τη γνώση. Χρειάζεται η μεγάλη εμπειρία των δυτικών πιλότων. Θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τακτικών και ικανοτήτων της κινεζικής στρατιωτικής αεροπορίας», είπε ένας δυτικός αξιωματούχος.

Ο Τζέιμς Χίπι, πάντως, ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να αλλάξει τη νομοθεσία» για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον οι πιλότοι δεν θα διαβιβάσουν πληροφορίες στην Κίνα.

«Σίγουρα δεν ταιριάζει με τα ‘πιστεύω’ μου ως προς την υπηρεσία του έθνους μας, ακόμα και στη συνταξιοδότηση, να πάω στη συνέχεια και να συνεργαστώ με μία ξένη δύναμη, ειδικά με μία που αμφισβητεί τόσο έντονα το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

Δείτε ρεπορτάζ για την Κίνα και την τακτική που ακολουθεί με τους Βρετανούς πιλότους

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>