ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Περνά σε αντίποινα – Μπλοκάρει τις βίζες λόγω Covid!

Η Κίνα άνοιξε ξανά τα σύνορά της την Κυριακή για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020
Κίνα: Περνά σε αντίποινα - Μπλοκάρει τις βίζες λόγω Covid!

Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει βίζες βραχυπρόθεσμης διάρκειας σε άτομα από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία ως αντίποινα για τους Covid-περιορισμούς στους Κινέζους ταξιδιώτες.

Το Πεκίνο λέει ότι η παύση για τις βίζες στη Νότια Κορέα θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου αρθούν οι «μεροληπτικοί» περιορισμοί εισόδου κατά της Κίνας.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δεν είναι οι μοναδικές χώρες που επιβάλλουν απαιτήσεις εισόδου σε ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου τα κρούσματα Covid αυξάνονται, αλλά τα μέτρα τους είναι από τα πιο αυστηρά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Κορέα σταμάτησε να εκδίδει τουριστικές βίζες για όσους προέρχονται από την Κίνα, κάτι που το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «αντιεπιστημονικό».

Η Ιαπωνία, εν τω μεταξύ, επιτρέπει επί του παρόντος σε Κινέζους επισκέπτες να εισέλθουν στη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι το τεστ είναι αρνητικό για Covid.

Το ίδιο μέτρο εφαρμόζει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, αλλά η Ιαπωνία περιορίζει επίσης τις πτήσεις από την Κίνα προς ορισμένες πόλεις της.

Οι πρεσβείες του Πεκίνου, τόσο στη Σεούλ όσο και στο Τόκιο, επιβεβαίωσαν τους νέους περιορισμούς έκδοσης βίζας για τους επισκέπτες στην Κίνα.

Η Kίνα άνοιξε ξανά τα σύνορά της την Κυριακή για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, ως μέρος της κατάργησης της πολιτικής της για τo «zero-Covid» .

Αντιδρώντας στους τελευταίους περιορισμούς της έκδοσης βίζας της Κίνας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε στο BBC ότι η πολιτική του έναντι των αφίξεων από την Κίνα ήταν «σύμφωνη με επιστημονικά και αντικειμενικά στοιχεία».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, περίπου το 1/3 όλων των αφίξεων από την Κίνα βρέθηκε θετικό στην Covid προτού τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί για την έκδοση βίζας.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για την απόφαση που έλαβε η Κίνα:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ