Μια τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί με νερό, σε ύψος 5 εκατοστών, ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα, έχασε η Γροιλανδία!

Μια τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί σε νερό ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα, έχασε η Γροιλανδία!

Μια τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί με νερό, σε ύψος 5 εκατοστών, ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα, έχασε η Γροιλανδία!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας είναι το θέμα του κλίματος. Κι αυτό διότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας κλιματικής αλλαγής προς το χειρότερο, λόγω κυρίως των εκπομπών νοσηρών αερίων, της βιομηχανίας, των πυρηνικών δοκιμών κτλ.

Την ίδια στιγμή, καθώς η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την Αρκτική, η Γροιλανδία έχασε την Τετάρτη μία τεράστια ποσότητα πάγου, από το λιώσιμο του οποίου θα μπορούσε να καλυφθεί με νερό, σε ύψος 5 εκατοστών, ολόκληρη η Πολιτεία της Φλόριντα.

Μόνο την Τετάρτη έλιωσαν περίπου 22 γιγατόνοι πάγου – με τους 12 να ρέουν στον ωκεανό και τους υπόλοιπους 10 να απορροφώνται από το χιόνι, όπου ενδέχεται να ξαναπαγώσουν, σύμφωνα με τον Ξαβιέ Φετβάις, κλιματολόγο στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, το Βέλγιο.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη απώλεια πάγου για τη Γροιλανδία μέσα σε μία ημέρα από το 1950. Τα δύο προηγούμενα ρεκόρ είχαν καταγραφεί το 2012 και το 2019.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Γυναίκα σκότωσε τα ανήψια της και τα είχε κρυμμένα δύο μήνες στο αυτοκίνητο!

Τουρκία: Επταμελής οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Ιακωβίδης: «Κουράστηκα, δεν αντέχω άλλο – Ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή»